text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

WIJ LEVEREN UITSLUITEND
VERANTWOORD HOUT.

Alle houtachtige producten die Maiburg levert, zijn waar mogelijk voorzien van een FSC®- of PEFC-certificering. Dit garandeert dat de grondstof afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen of gerecycled hout uit reststromen. Zie ook onze beleidsverklaring en certificaten.

FSC®

De Forest Stewardship Council® (FSC®)  is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

FSC® heeft dit op een transparante wijze geregeld. Mede hierdoor wordt FSC® gesteund door alle grote milieu- en ontwikkelingsorganisaties. En daarin is FSC® uniek!

Hout- en papierproducten die afkomstig zijn uit een FSC®-gecertificeerd bos zijn herkenbaar aan het FSC®-label. Om er zeker van te zijn dat producten met dit keurmerk daadwerkelijk uit een verantwoord beheerd bos komen, moeten alle schakels in de handelsketen van het product worden gecertificeerd. Pas wanneer bijvoorbeeld een bosbeheerder, papierfabriek, papiergroothandel en drukkerij aan kunnen tonen zich aan de regels van FSC® te houden, kan een product als FSC® worden verkocht en mag het FSC®-logo erop geplaatst worden. De certificering van deze bedrijven gebeurt door onafhankelijke certificeerders.

Bekijk of een product FSC®-gecertificeerd is via het tabblad specs op de betreffende product-detailpagina.

 FSC Chain of Custody (COC)
 


 

PEFC

PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes. Het is een internationale non-profit, onafhankelijk keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer. Het PEFC-keurmerk geeft de verzekering dat hout- en papier-producten afkomstig zijn uit een
duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor people, planet & profit.

PEFC is een wereldwijd keurmerk voor duurzaam bosbeheer en heeft als doel dat alle bossen ter wereld duurzaam beheerd worden.

Bekijk of een product PEFC-gecertificeerd is via het tabblad specs op de betreffende product-detailpagina.

 PEFC - Chain of Custody