text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Formica HPL

Formica Group is de oorspronkelijke producent van hogedruklaminaat, met meer dan 100 jaar ervaring in ontwerp- en productinnovatie en expertise qua productie. De producten en merkreputatie van Formica Group zijn gebaseerd op kwaliteit, service en ongeëvenaarde expertise, waardoor wordt gewaarborgd dat producten voldoen aan de eisen van hun toepassing. HPL is een uiterst stijlvol, veelzijdig en duurzaam oppervlaktemateriaal dat wordt gebruikt voor meerdere toepassingen. De Formica® HPL-collectie omvat een verfijnd en inspirerend assortiment van 120 uni-kleuren, 25 Plus Color kleuren, 81 tijdloze houtstructuren en 62 authentieke fantasie decors. In combinatie met diverse structuuropties creëer je mooie en duurzame oppervlakken. De Formica-collectie heeft daarmee alles in huis wat je nodig hebt voor het volgende interieur project.

Duurzaam onderwijs

Formica-laminaat is een gemakkelijk te onderhouden oppervlaktemateriaal dat is gebruikt in klaslokalen, garderobes en sanitaire voorzieningen op school. Scholen hebben vaak krappe budgetten en het is belangrijk om 'value for money' te krijgen. Daarom zijn de duurzame eigenschappen van hogedruklaminaat (HPL) ideaal voor gebruik in schoolomgevingen.

Bekijk in de speciale sectorbrochure wat Formica in jouw onderwijsproject kan betekenen!
 

Schoon onderwijs

Naast het feit dat dit materiaal duurzaam is, is dit ook een zeer hygiënisch plaatmateriaal. De toepassing van Formica platen en zijn diverse kwaliteiten kunnen zorgen voor een lager ziekteverzuim op scholen. Op school lopen er veel mensen en kinderen, die hun handen niet goed wassen. De kans op verspreiding van ziektes binnen een klas is erg groot. Formica HPL bevat geen voedingsbodem voor microbiële groei, hierdoor wordt er een gezondere leeromgeving gecreëerd.

Kleurrijk onderwijs

Formica Group biedt een breed assortiment aan kleuren en decors. Voor scholen worden vaak heldere kleuren gebruikt met een vrolijke uitstraling. HPL kleuren zoals rood, geel en oranje creëren vaak een vrolijke en ontspannen sfeer. Ook groen en blauw worden veel gebruikt. Zowel in sanitaire als in gezamenlijke ruimtes.