text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Contactlijmen houtverwerkende industrie.

Voor de houtverwerkende industrie hebben we de Maiburg contactlijm 152. Deze contactlijm is zeer goed geschikt voor het onderling of met elkaar verlijmen van HPL, dunne metalen platen (ook rvs), board, fineer, kurk, kunststof en leder. De Maiburg contactlijm kenmerkt zich doordat het aromaatvrij is, kleurloos en makkelijk te verwerken. De lijm is verkrijgbaar in 1-5-14 liter verpakking, is een goed kambare lijm, ook geschikt voor het aanbrengen met een kwast. Niet geschikt om te verspuiten.

Aanbrengen Maiburg contactlijm 152

De lijm dient 2 zijdig kruiselings aangebracht te worden met een lijmkam 1/A2 of een kwast. Na 2 tot 10 minuten uitdampen kunnen de materialen samengevoegd worden. Dit dient wel binnen de open tijd te gebeuren (15-60 minuten). Hierna aandrukken met een HPL aandrukwals.

De bovengenoemde tijden zijn wel afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid, hoeveelheid, type materiaal etc. Wanneer kun je de beide delen samenvoegen? De lijmfilm mag geen draden meer trekken als je er met je vingers aankomt, het moet echter nog wel een beetje kleverig aanvoelen. Na samenvoegen van de materialen is correctie niet meer mogelijk.