text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

BREEAM keurmerk voor duurzaam bouwen.

De Dutch Green Building Council (DGBC) streeft naar een verduurzaming van de gebouwde omgeving. De DGBC vindt dat duurzaamheid meetbaar maken is een goed middel om die verduurzaming te stimuleren. Dat kan met het duurzaamheidskeurmerk BREEAM-NL. De Dutch Green Building Council is ontwikkelaar en beheerder van dit keurmerk. BREEAM-NL is in Nederland dé beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen, gebieden en projecten te bepalen.

De beoordeling van een project is opgebouwd uit deelscores van 9 duurzaamheidscategorieën en deze categorieën hebben ieder een eigen weging. Elke categorie en elk onderwerp (genaamd ‘credit’) zijn in detail uitgewerkt. Voor elke credit zijn duurzaamheidsdoelstellingen gedefinieerd en criteria waaraan moet worden voldaan. Indien aan de criteria is voldaan kunnen punten worden toegekend. De som van de behaalde punten uitgedrukt in percentages en de weging geeft vervolgens de eindscore en kwalificatie.

Breeam   

BREEAM-conform; plaatmateriaal, lijmen, lakken en oliën  

Met ons uitgebreide assortiment kunnen we je uitstekend helpen aan producten die conform zijn aan de BREEAM. 
Wij informeren je graag over de eisen die BREEAM stelt aan door ons geleverde productgroepen, waaronder MDF, multiplex, (gemelamineerd) spaanplaat, HPL en ander (decoratief) plaatmateriaal van duurzame grondstoffen en lage formaldehyde-emissie. Datzelfde geldt voor lijmen, lakken en oliën met een geringe hoeveelheid oplosmiddelen en lage VOS-emissie.

Natuurlijk zijn wij ook jouw aanspreekpunt voor certificaten e.d. waarmee de producteigenschappen worden aangetoond.

Brochures met handige producttabellen

In onze MAIGREEN®-brochure vind je algemene informatie over duurzaam bouwen, BREEAM, LEED, certificeringen en keurmerken. Ook is een speciale WELL-editie (PDF-brochure) beschikbaar. In beiden brochures diverse handige producttabellen waarin wordt aangegeven welke producten voldoen aan een bepaalde eis. Het zijn dus handige naslagwerken voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam bouwen in combinatie met interieur(bouw) en vloerbedekking.


Interesse in deze brochures? Neem dan vrijblijvend contact op via maigreen@maiburg.nl. Wij sturen hem graag naar je op!
breeam overzicht