text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Blauer Engel Milieucertificaat.


Wij zijn blij je te kunnen meedelen dat Pfleiderer als eerste HPL-fabrikant voor het emissiearme Duropal-HPL, Duropal-HPL Compact en Duropal-sandwichpaneel P2 het milieucertificaat Blauer Engel (DE UZ 76) heeft behaald. Ook tegen de achtergrond van de toenemende belangstelling voor gezondheid en beperken van schadelijke emissies van materialen is dit een belangrijke mijlpaal! Door het behalen van deze hoge eisen is Pfleiderer ook de enige fabrikant die met dit certificaat HPL in combinatie met DecoBoard* in DST- kleurkoppeling en ruwe spaanplaat* kan aanbieden.
 
Met het Blauer Engel duurzaamheidslabel bewijst en bevestigt een onafhankelijk instituut de zeer lage emissie-uitstoot die nog veel verder gaat dan de wettelijke eisen. Het gaat hierbij ook om het verantwoorden van de hoeveelheid vluchtige organische stoffen (VOS) in het materiaal die geen negatieve bijdrage aan het binnenklimaat geeft.
 
Welke Duropal-HPL, Duropal-HPL Compact en Duropal-sandwichpaneel P2 behaalden de Blauer Engel?
 
Duropal-HPL in verschillende decors en structuren; alle diktes tot 1,2 mm
•  Duropal-HPL (IMO)
•  Duropal-HPL Metallic (IMO)
•  Duropal-HPL Individual (IMO)
•  Duropal-HPL Design-Overlay
 
Duropal-HPL Compact in verschillende decors en structuren; alle diktes tot 15 mm
•  Duropal-HPL Compact, zwarte / grijze / witte kern 
•  Duropal-HPL Compact Metallic,  zwarte / grijze / witte kern
•  Duropal-HPL Compact Individual, zwarte kern
•  Duropal-Compact werkblad, zwarte / grijze / witte kern
 
Duropal-sandwichpaneel P2 in verschillende decors en structuren; alle diktes tot 39,6 mm
•  Duropal-sandwichpaneel P2
•  Duropal-sandwichpaneel Individual P2
 
NB: Het milieucertificaat Blauer Engel is geldig voor nagenoeg alle structuren, echter niet voor HPL met structuur Duropal XTreme en Duropal XTreme plus.
  
*) DecoBoard: Pfleiderer DecoBoard P2, gemelamineerde spaanplaat in de diktes 8 - 25 mm,  Pfleiderer DecoBoard V100ä, F****, gemelamineerde spaanplaat in de diktes 12 - 25 mm
*) Ruwe spaanplaat: Pfleiderer LivingBoard en LivingBoard face P2, P4, P5, P7, ruwe spaanplaat in de diktes 12 - 25 mm

Blauer engel milieucertificaat

Blauer Engel.

Het label Blaue Engel is een Duits milieukeurmerk dat aangeeft dat een product op de belangrijkste
milieuaspecten minder milieubelastend is dan soortgelijke producten. Het is daarnaast ook veilig voor consumenten. Blaue Engel wordt voor uiteenlopende producten gebruikt en kent wisselende, op de productcategorie afgestemde, strenge eisen. Toekennen van het keurmerk ligt in handen van het Duitse Instituut voor waarmerk en kenmerking (RAL). Het betreft een vrijwillig keurmerk.
 
Producten voor de installatie van vloerbedekkingen worden volgens RAL-UZ 113 en plaatmateriaal volgens RAL-UZ76 getest. Daarbij moet worden aangetoond dat een product aan de strenge eisen aangaande emissies, inhoudsstoffen, verpakking en informatie voldoet. Producten getest volgens de RAL-UZ113 of RAL-UZ76 Blaue Engel geven een geringe VOS-emissie in binnenruimten en hebben een geringere uitwerking op de menselijke gezondheid. De gestelde eisen EMICODE EC1 en de Blaue Engel liggen op een vergelijkbaar niveau. EMICODE EC1 PLUS stelt de hoogste eisen aan emissiearme producten voor de installatie van vloerbedekkingen. Plaatmateriaal RAL-UZ76 kent een formaldehyde-emissie ≤ 0,05ppm. Andere strikte eisen zijn het uitsluiten van gevaarlijke (mogelijk kankerverwekkende) stoffen, bepaling en publicatie van een levenscyclusanalyse en grondstoffen voorkomen die een milieuvriendelijke recycling of afvalverwerking verhinderen. 

Voor de Blauer Engel certificaten kun je deze links aanklikken:  
Certificaat Blauer Engel Duropal-HPL
Certificaat Blauer Engel Duropal-HPL Compact
Certificaat Blauer Engel Duropal sandwichpaneel P2
 
Deze zijn ook terug te vinden op de website van Blauer Engel:
https://www.blauer-engel.de/de/s/pfleiderer
 
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Leon van Dun, coördinator duurzaamheid via maigreen@maiburg.nl.