text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

MDF FIBRALUX BIOBASED.

MDF-plaat met 100% herwonnen hout en plantaardige lijm


Een MDF-plaat die het hoofd biedt aan de uitdagingen rond het gebruik van fossiele grondstoffen, de klimaatopwarming en gezondheid? Dat is Fibralux Biobased! Fibralux Biobased is een uniek product, gemaakt uit 100% herwonnen hout en plantaardige lijm: 
 
  • De plaat bevat 5 x minder fossiele grondstoffen: voor de productie van Fibralux Biobased gebruiken we een lijm op basis van koolzaad- en zonnebloemenpitten. In tegenstelling tot fossiele grondstoffen, zijn deze grondstoffen onuitputtelijk en hernieuwbaar.
 
  • 80% minder CO2-emissie bij de productie van de lijm: de plantaardige lijm wordt lokaal geproduceerd, op basis van lokaal gekweekte zonnebloemen en koolzaadplanten. Zo minimaliseren we de impact van transport op de ecologische voetafdruk.
 
  • Zonder toegevoegde formaldehyde (NAF): de plantaardige lijm voegt geen extra formaldehyde aan de plaat toe (= Non-Added-Formaldehyde). Bijgevolg stoten Fibralux Biobased platen niet meer formaldehyde uit dan massief hout: tot 10 x minder dan de EU standaard (E1).
 
  • Uitstekende prestaties: de kwaliteit van de plaat blijft gegarandeerd op het vlak van mechanische eigenschappen, verwerkbaarheid en oppervlakteafwerking. 



TOEPASSINGEN.

Fibralux Biobased is geschikt voor industriële verwerking, interieurinrichting en meubelproductie. De plaat kan 
geschilderd worden of afgewerkt met papier, folie, melamine, fineer of HPL. Fibralux Biobased is ook geschikt voor 
gebruik onder belasting. De plaat kan gebruikt worden in serviceklasse 1 (beperkingen in temperatuur en omringende 
luchtvochtigheid) en mag alleen gebruikt worden in biologische risicoklasse 1 van EN 335-3.
 

BESCHIKBARE AFMETINGEN.

Maiburg heeft deze materialen standaard uit voorraad verkrijgbaar in breedte 1220 mm; lengte 3050 mm in diktes 12 en 18mm. Neem contact op met ons verkoopteam of stuur een bericht naar verkoop@maiburg.nl voor meer informatie en andere beschikbare afmetingen.