text.skipToContent text.skipToNavigation
Even geduld, we verzamelen alles voor je! Even geduld, we verzamelen alles voor je!
true

Lijmkitten.

Maiburg heeft 4 soorten (lijm) kitten in het programma, te weten Acrylaatkit, Siliconenkit, PU kit en MS lijmkitten. Deze kitten zijn verpakt in kokers en kunnen eenvoudig met een kitpistool worden aangebracht.

Acrylaatkitten en Siliconenkitten

Acrylaatkit en siliconenkit lijken erg op elkaar, maar qua verwerking/toepassing is er wel een degelijk verschil. Siliconenkit is zeer elastisch en hecht goed op vrijwel alle gladde oppervlakken. Toepassingen zijn te vinden in de keuken en sanitaire sector. Siliconenkit is niet overschilderbaar. Acrylaatkit droogt doorgaans sneller en is overschilderbaar, de elasticiteit is lager, en beperkt waterafstootbaar. Dus in principe niet toepassen in vochtige omgevingen. Geschikt voor het afdichten van voegen in steen, gipsplaten, zichtwerk binnenshuis.
 

Acrylaatkit

Illbruck LD703
Illbruck LD703 is een plasto-elastische afdichtingskit op basis van een acrylaatdispersie. Bijzonder geschikt voor het afdichten van aansluitvoegen tussen kozijnen en metselwerk, stucwerk en gipskarton met een geringe werking. Repareren en afdichten van scheuren en voegen in gasbeton, steen, pleisterwerk en hout. Niet geschikt voor dilatatievoegen. 
 

Siliconenkitten

Illbruck FA201
Illbruck FA201 is een neutrale siliconen sanitairkit van professionele kwaliteit met verhoogde hoeveelheid schimmelwerende bestandsdelen. Speciaal geschikt voor de afdichting van voegen in sanitaire en natte ruimten. Tevens toepasbaar in de levensmiddelen industrie. Beschikbaar in transparant, grijs, zwart, trijs en wit.

Als afstrijkmiddel voor de siliconenkitten is de Illbruck AA301 gladmaker geschikt. Dit is een kant en klaar hulpmiddel voor het nat afmessen van de kitvoegen. Gebruik dit middel in plaats van het veel toegepaste afwasmiddel. Deze zijn door de ingebouwde droogglansstoffen niet geschikt!
 

PU kitten

Een PU kit is een bewezen sterke en veelzijdige kitsoort. Het hecht op de meeste ondergronden en de toepassing is zeer divers. Kan als lijmkit gebruikt worden, echter soms wordt het ook als afdichtkit gebruikt. Toepassing binnen- en buitenshuis voor constructie, automotive, transport, industriele toepassingen.

Körapur 125
Körapur 125 is een eencomponent elastische lijm en afdichtmiddel voor de productie van carrosserie, containers, metaalwerk en meer. Voor geprimede en gelakte metalen, aluminium, houten materialen en duroplastics. Het is overschilderbaar na uitharding en heeft een goede hechting op een breed scala aan substraten. Beschikbaar in grijs, wit en zwart.

Icema® R 145/44 PU-kit wit
Icema R 145/44 is een oplosmiddelvrije 1-komponenten PUR-lijm die uithardt onder invloed van vocht. Dit is een lijm voor montage doeleinden, die zeer goed hecht aan voorbehandelde metalen, verzinkt staal, verscheidene kunststoffen, diverse houtsoorten en cementgebonden materialen. Vanwege de toepassing op vele uiteenlopende materialen met mogelijk veel verschillende adhesieverhoudingen, is het aan te raden altijd eerst een proef inzake de hechting uit te voeren.

MS kitten

Een MS polymeerkit is een veel toepasbare kit en zeer sterk. Hecht op zeer vele ondergronden en is goed overschilderbaar. Ook te gebruiken als afdichtingskit. Deze kitten zijn blijvend elastisch.

Illbruck SP030 
Illbruck SP030 is een kristalhelder eencomponent, niet uitzakkend. Kan gebruikt worden voor het verlijmen, afdichten van glazen elementen.

Illbruck SP050
Illbruck SP050 is een ééncomponent niet uitzakkende kit, elastisch voor het technisch verlijmen van constructies, ambachten, industrie. Zeer goed verwerkbaar. Beschikbaar in het wit, zwart en grijs.

Econ 220
Econ 220 is een ééncomponent niet uitzakkende kit, elastisch voor het technisch verlijmen van constructies, ambachten, industrie. Zeer goed verwerkbaar. Beschikbaar in het wit.

Illbruck SP350
Illbruck SP350 is een ééncomponent dikke, niet uitzakkende kit met een extreem hoge aanvangssterkte (high tack). Blijvend elastisch. Goed bestand tegen UV en veroudering. Beschikbaar in het wit.

Econ 235
Econ 235 is een ééncomponent dikke, niet uitzakkende kit met een extreem hoge aanvangssterkte (high tack). Blijvend elastisch. Goed bestand tegen UV en veroudering. Beschikbaar in het wit.

Bijpassende producten voor bovenstaande kitten die wij leveren zijn onder andere: