string(155) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'formica' ORDER BY modules_description"
Maiburg Hout. Formica; het origineel met een eigentijds design.

Formica®

Formica® creëert mooie en functionele oppervlakken en is de uitvinder van hogedruklaminaat (HPL). In 2013 vierde het bedrijf haar 100-jarig bestaan en in deze lange periode is enorm veel kennis en expertise opgebouwd. Een garantie voor kwaliteit, betrouwbaarheid en de zekerheid van decoratief plaatmateriaal dat perfect aansluit op iedere interieurtoepassing.

Formica® werkt intensief samen met architecten, ontwerpers en bestekschrijvers. Deze samenwerking leidt regelmatig tot nieuwe innovatieve producten en dat het assortiment aansluit op actuele marktbehoefte en design trends.

 

Formica-collectie geeft creativiteit alle ruimte 

Maiburg uw Formica-dealer

Wij kunnen u alles vertellen over de Formica-producten en actuele design collectie. Op deze webpagina vindt u al veel informatie. Graag informeren wij u persoonlijk. Neem contact met ons op voor advies op maat. Ook voor monstermateriaal kunt u bij ons terecht. 

 

Snelle levering

Profiteer van de grote Formica-voorraad

  • 425 verschillende Formica® kleuren/decors in HPL op voorraad

Bijpassend ABS-kantenmateriaal uit voorraad leverbaar.
Ook een ruim voorraadassortiment basismateriaal om Formica®-HPL op te verlijmen.

 

Plakservice; levertijd 3-5 werkdagen

Ook voor het persen van Formica-HPL op basismateriaal zit u goed bij Maiburg

Verder kunnen wij ook andere plaatbewerkingen uitvoeren zoals: zagen, boren, frezen, persen, kantverlijmen.

 

 

Het Formica® leveringsprogramma bestaat uit de volgende productgroepen:

 

Collectie Colors

120 Unikleuren die antwoord geven op de laatste interieur trends binnen blauwe tinten, pastelkleuren en een op de natuur geïnspireerd palet.

Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: High Pressure Laminate (HPL) en compact.

Brochure Formica-collectie


Patterns

Een collectie decors met patronen die zo authentiek zijn dat u blijft kijken. Authenciteit en de terugkeer naar de essentie staan centraal binnen de laatste interieur trends. Ruime keuze in kleuren, diepte, intensiteit en emotie.

 

Deze innovatieve serie bestaat uit een ruime selectie van visuele elementen: subtiele deeltjes, estetische wervelingen, geometrische contrasten, verfijnde aders, natuurlijke vormen,etc. Ontworpen om aan te sluiten op andere decoren en dessins uit de Formica® collectie.

 

Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: High Pressure Laminate (HPL) en compact.

Brochure Formica-collectie


Collectie Woods

Hout is goud. Benadruk de natuurlijke schoonheid van hout. Denk aan de subtiele tijdloze klassiekers, de Europese houtsoorten en de meer exotische soorten voor een retro look. Dit alles gecombineerd met verschillende afwerkingsmogelijkheden.

 

Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: High Pressure Laminate (HPL) en compact.

Brochure Formica-collectie


Collectie Plus Color

Voor wie van veelzijdigheid houdt. 30 kleuren in 8 exclusieve afwerkingsmogelijkheden (structuren). Laat uw creatieve geest de vrije loop en exploreer de mogelijkheden met de 240 combinaties voor exclusieve ontwerpen van de hoogste kwaliteit.

 

De Plus Color range heeft acht exclusieve Formica®-structuren: AR Plus®, Plex™, MicroDot™, Sculpted™, Linewood™, Rigato™, Satin NDF en MATTE-58.


Collectie Frosted

4 Decoren met een pareleffect, een van de meest favoriete afwerkingen, voor een luxueuze en verfijnde uitstraling.

 

Verkrijgbaar in AR Plus afwerking.


Collectie True Scale

8 True Scale marmer decoren die de uitstraling van natuurlijk steen perfect repliceren.

 

True Scale decoren van Formica® komen bijzonder goed tot hun recht wanneer zij gebruikt worden voor grote oppervlakken, zoals in winkelpanden of hotels.


DecoMetal®

Laminaat met echt metaal. Combineer metaal met de flexibiliteit en de praktische eigenschappen van laminaat. De Deco Metal range gaat in op de laatste trends door het gebruik van geschulpte, geborstelde en gehamerde texturen in combinatie met de hedendaagse metaalkleuren waardoor een frisse en uitdagende collectie is ontstaan van exclusieve designs.


Magnetic Laminate

Magnetische Formica®-laminaat is een decoratief laminaat dat perfect geschikt is voor communicatie- en presentatietoepassingen. Het heeft een sterk magnetisch effect en er kan op worden geschreven met krijt of speciale markeerstiften. Het is daarom ideaal voor een breed spectrum aan toepassingen in bijvoorbeeld winkelruimtes en scholen, maar ook voor woon- en werkplekken.

Brochure Formica-Magnetico


Ligna®

Oppervlak in natuurlijk hout. Formica Ligna® is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor massief hout en biedt oppervlaklagen van echt hout, maar met de voordelen en eigenschappen van Formica®-laminaat. Een uitzonderlijk product voor hedendaagse interieurs - innovatief en duurzaam - met een keuze uit meer dan 30 design en exclusieve structuren.

Brochure Formica-Ligna


ColorCore®

Geen donkere lijnen: geen grenzen. ColorCore® is door-en-door gekleurd plaatmateriaal en vanwege haar eigenschappen ideaal voor zeer intensief gebruik. Het biedt bovendien uitgebreide mogelijkheden voor innovatieve en stijlvolle interieurs. Toepassingen zoals voor toonbanken, balies en meubelen kunnen worden versterkt met speciale inlegeffecten en een scherp gedetailleerde omranding. 

 

De nieuwe collectie biedt meer creatieve mogelijkheden met kleuren en structuren. Kies uit 5 prachtige zorgvuldig uitgekozen decoren en een selectie van 8 afwerkingen/structuren.

 

Colorcore®-laminaat heeft een FSC® mix 70%-label.

Brochure Formica-Colorcore


Compact

Formica® Compact is een veelzijdig hoogwaardig materiaal. Het is compact laminaat opgebouwd uit verschillende lagen van in melaminehars geïmpregneerd kraftpapier. Deze zeer sterke en schadebestendige homogene plaat is zeer sterk en maatvast. 

Door deze eigenschappen is dit compact vanaf een dikte van 6 mm zelfdragend en verticaal toepasbaar. Bij horizontale toepassingen is de ideale dikte afhankelijk van de afstand tussen dragers/steunen.

Het materiaal kan op diverse manieren worden bewerkt. Door de sterkte is dit materiaal ideaal voor toepassingen waar sterkte, schadebestendigheid, hygiëne, lange levensduur en minimaal onderhoud belangrijk zijn. Het kent een hoge weerstand tegen water, vocht en temperatuur.

Compact laminaat wordt standaard geleverd in CGS-kwaliteit met een zwarte kern en de vlamvertragende kwaliteit met een bruine kern. Voldoet aan de eisen volgens EN 438, ISO 4586, en de strengste eisen genoemd in BS 4965.

Leverbaar in alle unikleuren, uitgezonder MicroDot en Glow, en de meeste decors uit de Woods- en Patterns-serie.


Younique® - creër uw eigen motief

De Younique®-service biedt optimale flexibiliteit, zodat je een uniek patroon of design kunt creëren, of een foto of een bedrijfslogo kunt opnemen in Formica®-laminaat, het originele hogedruklaminaat of Formica® Compact, ons constructief hogedruklaminaat.

Zelfgekozen afbeeldingen en opvallende grafische voorstellingen, ingesloten in laminaat, kunnen worden gebruikt om op maat gemaakte meubels te creëren, maar ook wandbekleding, kleine ruimtes, deurbekleding, reclameborden en nog veel meer.

Bekijk de Formica® Younique brochure voor voorbeelden van mogelijkheden en toepassingen.


Chemtop2™

Chemtop2 TM is een technologie die zorgt voor een betere chemische resistentie van het oppervlak. Ideaal voor ruimtes en werkplekken waar zuren, logen, corrosieve zouten en andere chemische of vlekkende stoffen worden gebruikt.

Leverbaar in 16 mm en 19 mm dik, HPL compact en postforming kwaliteit. Chemtop2 is eenvoudig te verwerken, is zeer sterk, heeft weinig onderhoud nodig, hetgeen resulteert in een zeer lage kosten gedurende de levensduur.