string(177) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'keurmerken-en-certificeringen' ORDER BY modules_description"
Duurzaam plaatmateriaal - keurmerken / certificeringen - Maiburg | Schuurtechniek - Lijmen - Hout- Lecol

Duurzaam plaatmateriaal - keurmerken / certificeringen

Maiburg levert decoratief plaatmateriaal, schuurmateriaal, lijmen en producten voor de installatie, afwerking, renovatie en onderhoud van vloeren. In combinatie met duurzaamheid spelen bij deze productgroepen natuurlijke grondstoffen, oplosmiddelen, emissies en vluchtige organische stoffen (VOS) een belangrijke rol.

Duurzaam bouwen en certificering
Steeds meer gebouwen worden beoordeeld op de mate van duurzaamheid. LEED en BREEAM zijn daarbij de meest bekende en gebruikte certificeringen. Om te beoordelen (en te bewijzen) dat producten voldoen aan gestelde eisen (credits), en daarmee een bijdrage kunnen leveren aan het behalen van de door u gewenste certificering, zijn keurmerken en productcertificeringen een belangrijk hulpmiddel.

Hoe herkent u producten die minder schadelijk zijn voor mens en milieu?
Een keurmerk en/of certificering toont aan dat een product voldoet aan bepaalde eisen. Inzicht in keurmerken en certificeringen en daarin gestelde normen stelt u in de gelegenheid een meer verantwoorde productkeuze te maken.  Bent u geinteresseerd en wenst u uitgebreidere informatie neem dan contact met ons op en/of vraag de MAIGREEN-brochure aan

In onze MAIGREEN-brochure vindt u handige producttabellen met daarin per product de eigenschappen en beschikbare keurmerken / certificeringen. 

Ook wordt aangegeven welke producten aansluiten op duurzaam bouwen met BREEAM en LEED. 

 

Bekijk het overzicht relevante keurmerken / certificeringen voor duurzaam plaatmateriaal.