string(162) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'duurzaamheid-1' ORDER BY modules_description"
Projecten duurzaam uitvoeren

Werken aan duurzaamheid

Maiburg kijkt niet alleen naar haar bedrijfsresultaat, maar ook naar de gevolgen van haar bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu. Niet alleen als leverancier, maar ook als werkgever dragen wij verantwoordelijkheid. Daarom staat ook de ontwikkeling, gezondheid en veiligheid van onze medewerkers hoog in ons vaandel. 

 PEOPLE PLANET PROFIT


Duurzaam assortiment

Als importeur en groothandel is assortimentsbeheer een dagelijkse bezigheid. Belangrijk aandachtspunt bij de samenstelling van ons assortiment is de mate van duurzaamheid van de producten. Wij houden rekening met de effecten van de producten en toepassingen op mens en milieu. 

De (proces)technologie is soms nog niet zover als Maiburg zou willen. Maar continue zijn wij op zoek naar alternatieven met een betere milieuprestatie. Wij stimuleren de productontwikkeling van onze leveranciers. Waar mogelijk proberen wij wettelijk opgelegde grenswaarden (ruim) te overtreffen. Nieuwe innovatieve producten geven wij een kans en steun in de rug.

Maiburg levert decoratief plaatmateriaal, schuurmateriaal, lijmen en producten voor de installatie, afwerking, renovatie en onderhoud van vloeren. In het kader van duurzaamheid spelen bij deze productgroepen (natuurlijke of herwinbare) grondstoffen, oplosmiddelen, emissies en vluchtige organische stoffen (VOS) een rol. 

 


Maiburg MAIGREEN®

Maiburg wil relaties graag goed informeren over producten en duurzaamheid en helpen betere keuzes te maken. Daarom is een brochure gemaakt met daarin veel nuttige informatie. U vindt hierin informatie over duurzame grondstoffen, emissies, oplosmiddelen, keurmerken en duurzaam bouwen met LEED / BREEAM. Verder vindt u hierin ons MAIGREEN®-assortiment met daarin alle productgroepen uit ons assortiment die beter dan gemiddeld scoren op gebied van duurzaamheid. 

Uitgebreide informatie over MAIGREEN® 

 

Maiburg stimuleert leveranciers en partners veel aandacht te besteden aan duurzaamheid en het ontwikkelen van producten die minder belastend zijn voor milieu en/of risico's vormen voor de gezondheid. Aandachtsgebieden zijn o.a. toepassen van natuurlijke (hernieuwbare) grondstoffen, terugdringen hoeveelheid oplosmiddelen in producten, aandacht voor veiligheid en gezondheid, terugdringen van formaldehyde- en andere emissies. 

Duurzaamheid speelt in ons assortimentbeleid een grote rol. Waar mogelijk worden producten vervangen door producten die beter dan gemiddeld scoren op milieu-aspecten. Inmiddels is bijvoorbeeld ons complete assortiment lakken en onderhoudsproducten voor houten vloeren op waterbasis.

Circulaire kringloop   
Ook het circulaire gedachtegoed krijgt aandacht bij Maiburg. Wij spannen ons in om met klanten en leveranciers hergebruik van grondstoffen te bevorderen. Al vele jaren halen wij verpakkingsmateriaal retour, zoals vaten, voor hergebruik. Ook proberen wij met partners kringlopen te sluiten. Bijvoorbeeld door bij klanten resthout in te zamelen en te verwerken tot nieuwe spaanplaat. Klik hier voor meer informatie.    

Sinds vele jaren is Maiburg Hout FSC® en PEFC™ gecertificeerd. Maiburg ondersteunt en bevordert de keuze voor plaatmateriaal geproduceerd van verantwoord hout. Op dit moment beschikt bijna ons complete voorraadassortiment plaatmateriaal over een van deze certificeringen. Zie ook onze beleidsverklaring en certificaten.

     

FSC en PEFC zijn internationale organisaties, die verantwoord en duurzaam bosbeheer stimuleren. FSC staat voor Forest Stewardship Council en PEFC voor "Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes".

  

Maatregelen in bedrijfsvoering

Op de volgende pagina vindt u een aantal voorbeelden van getroffen milieumaatregelen.