string(159) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'referenties' ORDER BY modules_description"
Maiburg Hout. Altijd klant- en oplossingsgericht!

Referenties

Referentie Hotel Jakarta - Moso

Hotel Jakarta - Amsterdam

Onlangs is het nieuwe hotel Jakarta gebouwd in Amsterdam, onder andere met bamboe van onze leverancier MOSO®. Hotel Jakarta is een uniek energieneutraal hotel waar er vanuit de opdrachtgever dan ook hoge duurzaamheidseisen gesteld aan de bouw. Er wordt bijna geen gebruik gemaakt van afbouwmaterialen die een korte levensduur hebben of niet recyclebaar zijn. Er is voor bamboe gekozen vanwege de Aziatische uitstraling en het duurzame karakter ervan. Het bamboe zit verwerkt in het plafond, de vloer en in de meubels. Het gekozen materiaal is van hoge kwaliteit zodat de meeste wanden en plafonds verder onafgewerkt blijven. 

Vroeger vertrok er in Amsterdam een lijndienst naar Jakarta. Precies op deze plek op Java-eiland staat nu het Hotel Jakarta Amsterdam. Hieruit komt de inspiratie om een Aziatische sfeer te creëren in het hotel. Het hotel symboliseert de historische verbinding tussen Amsterdam en Azië.

Fotografie: Lior Teitler


Referentie Stanislascollege Delft - Koskisen

Stanislascollege – Delft

Op het Stanislascollege in Delft heeft men onlangs een nieuw flexlokaal geopend op haar locatie aan het Reinier de Graafpad. Vier tribunebanken zijn hierin flexibel om te bouwen tot college-, debat- of werkopstelling. In het ontwerp van Loes Kellendonk Architectuur uit Delft is gekozen voor de kleurrijke KoskiDecor-plaatmaterialen van topmerk Koskisen. Deze ingekleurde Fins berken multiplex is voorzien van een transparante melaminelaag waardoor de tribunes tegen een behoorlijk stootje kunnen. Een strikte eis in onderwijstoepassingen. De brede range aan unikleuren maakt het materiaal ook qua uitstraling bij uitstek geschikt voor onderwijstoepassingen.

Meubelmakerij Het Woud B.V. uit Weesp tekende voor de productie van deze unieke elementen. Rene van Heerd, maker van de elementen hierover: “De tribunedelen zien er echt tof uit in de ruimte. Ze zijn zwaar genoeg om niet te vallen maar wel schuivend te verplaatsen over viltglijders. Hierdoor is iedere keer een andere setting te kiezen en de ruimte al met al echt multifunctioneel in te zetten.” 


Referentie Wessel Kuik Betacryl

Voormalige apotheek – Oudewater

Bij WKb pakte men onlangs een oude apotheek aan en voegde het kantoor bij het naastgelegen woonhuis. Het glas-in-lood raam, dat generaties geleden werd gemaakt voor een apothekersgezin, werd uitgangspunt. Op de radiator-ombouw na, werd voor vrijwel alle niet oorspronkelijke toevoegingen aan de woning gekozen voor sobere, ingetogen vormen en kleuren. De klassieke details komen hierdoor beter tot zijn recht. Minimalisme geeft ruimte en versterkt de aandacht op deze authentieke elementen.

De keuken werd als blok van massief ingekleurd eiken ontworpen, met een uitsnede van hagelwitte Betacryl Solid Surface bekleding. Samen met de opdrachtgever zochten we steeds naar het juiste evenwicht tussen moderne toevoegingen en klassieke details. Het resultaat is perfect in balans. 


Referentie Wessel Kuik Betacryl

Jaren '30 woning – Oudewater

"Zelf maken wat je ontworpen hebt", een jongensdroom van Wessel Kuik. Deze gedachte is, na ruim 10 jaar, nog steeds de basis van Wessel Kuik binnenhuisarchitectuur in Oudewater. Bij WKb heeft ieder zijn eigen kwaliteiten, ervaring en kennis van het vak, waarmee het realiseren van persoonlijke, oorspronkelijke en complete interieurs bij één partner ligt.

Een jong gezin uit Amsterdam koos ervoor om het uitzicht over ‘het IJ’ te verruilen voor de ruimte en authentieke sfeer van een volledig gerenoveerde woning uit de jaren ’30. Vrijwel alle originele details zijn daarbij behouden gebleven en zorgvuldig gerestaureerd. Gecombineerd met nieuwe materialen een verrassend effect. In de beide badkamers van de woning zijn zowel de wastafels als het bad uitgevoerd met Betacryl solid surface. 


Referentie Heisterkamp Pfleiderer

Heisterkamp Transport – Oldenzaal

Heisterkamp is een van ’s lands meest bekende transportpartners op het gebied van Truck en Trailer Rental & Leasing, Trailer & Truck Service, Breakdown Service, Used Trucks en Commercial Vehicles. Het hoofdkantoor van deze mooie onderneming in Oldenzaal was nodig aan een modernisering toe. Het Twentse conceptCompagnie kreeg opdracht voor dit project dat in juli 2018 is opgeleverd. Schröder Interieurs kreeg opdracht voor het interieur.

Schröder Interieurs ontwerpt en maakt unieke interieurs voor kantoor, ziekenhuis, winkel, horecabedrijf en woonhuis. Vanuit haar werkplaats in Geesteren produceerde het bedrijf de meubels voor een geheel nieuw receptiegebied. De ontvangstbalie, een aanlandplek, podium en wand naar buiten werden compleet vernieuwd. Daarnaast zijn gelijktijdig ook de kantine en de gang aangepakt en voorzien van een vernieuwde keuken, ombouw voor de drank- en snoepautomaten en een speciale vitrine voor de Dakar-motor van Jurgen van de Goorberg wie door Heisterkamp gesponsord is.

Alle meubels zijn uitgevoerd in Pfleiderer-producten, decor U11027 Ijswit VV. Wouter Schröder, eigenaar van Schröder Interieurs hierover: “Door de keuze voor deze spierwitte kleur in combinatie met de donkere visgraat vloer en meubels krijgt het in interieur een lichte, frisse uitstraling maar geeft het toch voldoende warmte en huiselijkheid in de centrale ruimtes van dit bedrijfspand. De fluweelzachte VV-structuur onderstreept dit warme gevoel. Een goed doordacht en modern maar toch neutraal interieur waardoor het bedrijf er weer jarenlang tegen kan.” 


Referentie Pim Dekkers ECOBoards

Paper Collection by Pim Dekkers – Amsterdam

Wat nu als we het meubelontwerp eens helemaal omdraaien? Producten die altijd terug te vormen zijn naar haar originele halffabricaten, gebaseerd op de laatste technologische ontwikkelingen in de bio-technologie, waardoor zij hun waarde optimaal behouden. Dát is de basis van de Paper Collection van meubelontwerper Pim Dekkers uit Amsterdam geweest.

Het bio-circulaire design van de Paper Collection is gemaakt uit bio-reststromen van oude melkpakken en -papier als grondstof. Met deze grondstof is een manier gevonden om gezonde en constructief sterke producten te maken. Na gebruik is het mogelijk om alle onderdelen van de meubels weer te scheiden en te hergebruiken. De producten bevatten dan ook geen synthetische lijmen en lakken en zijn compleet demontabel.

De Paper Collectie is vervaardigd uit geperst papier, versterkt met ECOBoards plaatmateriaal van Maiburg. Deze plaat, gemaakt uit land- en tuinbouwafval en bermgrassen, is hét voorbeeld van een duurzaam product dat ook nog eens uitstekende producteigenschappen kent t.o.v. de conventionele plaatmaterialen. Meer informatie vindt u op onze productpagina.

Door deze unieke combinatie van materialen is de Paper Collection een serie meubels geworden die niet alleen ultiem uitblinken in circulariteit maar ook nog eens heel fraai zijn in kantoor- en projectinrichting. Bekijk de meubels zoals het dressoir, de archiefkast en cabinet op www.pimdekkers.nl 


Referentie Polskamp Meat Industrie

Polskamp Meat Industrie BV – Ermelo

Een vader, zijn twee zonen en een groep toegewijde medewerkers vormen de basis voor Polskamp Meat Industrie. Het familiebedrijf kent twee Nederlandse vestigingen, één in Ermelo en één in Harskamp. Hier wordt vlees verwerkt, verpakt en opgeslagen door de momenteel ongeveer 80 medewerkers in vaste dienst.

In 2017 heeft deze vleesverwerker de algemene ruimtes op haar hoofdvestiging in Ermelo grondig aangepakt. Het interieur is ontworpen door Sjaak Hamstra Interieurs in Lunteren en gerealiseerd door Hardeman Maatwerk voor Interieurs uit Lunteren. In dit project zijn de centrale ontvangstruimte en kantine stevig aangepakt. Voor zowel de wanden als de diverse meubels is gebruik gemaakt van een combinatie hoogglans wit met Kaindl decor 2166 DP. De donkergrijze betonlook van dit plaatmateriaal zorgt voor een rauwe, industriële uitstraling.  


Referentie Loba Invisible tafelblad

Bastel Parket – Amsterdam

De uitstraling van afwerking met olie, de krachtige producteigenschappen van lak; het beste van 2 werelden treft u met de unieke lak LOBADUR® 2K InvisibleProtect A.T. van ons zusterbedrijf Lecol. Dat deze, van oorsprong, vloerlak ook schitterend is op uw meubels, bewijst Bastel Parket met deze zwarte eyecatcher in haar showroom in Amsterdam.

Het bedrijf heeft voor haar showroom een enorme boomstamtafel behandeld met een Loba opbouw aan producten. Hierdoor verkrijgt de tafel een mooie matte olie-uitstraling, terwijl het de krachtige bescherming van een lak biedt. De tafel is hiertoe behandeld met een zwarte pretone voor een sterke zwarte kleurverdieping. Hierna is de tafel 1 laag behandeld met een oliegemodificeerde grondlak, kleur ebony om hem tot slot af te werken met 2 lagen LOBADUR® 2K InvisibleProtect A.T. lak. Hoogwaardige grondstoffen maken deze onzichtbare laag extreem slijtvast, krasbestendig en eenvoudig te reinigen. Meer informatie over de lak- en oliesystemen van Loba? Neem gerust contact met ons op!


Referentie Alvic IHB

Interieurbouw Heusden – Nieuwkuijk

Naast ontwerp en productie van interieurs voor bedrijven en instellingen, richt onze relatie Interieurbouw Heusden zich op de volledige planning en uitbesteding van een project. Van verlichting, elektra, sanitaire voorzieningen tot stoffering van de mooiste interieurs.

Voor een van haar opdrachtgevers, Airpro te Waalwijk, pastte het bedrijf een van de nieuwe marmerdecors van topleverancier Alvic toe. Het bedrijf was zelf zo enthousiast over de gemelamineerde platen in synchroonstructuur dat het ze zelf ook toegepast heeft in haar eigen bedrijfspand. De bureaus op de werkplekken en vergadertafels zijn voorzien van Alvic Synchroon Oriental black decoratieve plaatmaterialen. Naast de Zenit ultramatte en Luxe hoogglans afwerking van Alvic, heeft het bedrijf hiermee een product in handen waar de structuur voelbaar meeloopt met het decor in de plaat.

In combinatie met eiken houtdecors, zwart metalen elementen en voldoende groen in de ruimte, zorgt dit marmerdecor voor een stijlvol industrieel geheel. Met recht is het bedrijf trots op deze ruimte.


Referentie Alvic Airpro

Airpro – Waalwijk

Onze overbuurman Airpro is een jong bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen, produceren en installeren van innovatieve en duurzame luchtbehandelingssystemen in geheel Nederland. De meer dan zestig medewerkers van Airpro richten zich altijd volledig op de specifieke wensen van de klant en leveren daardoor perfect maatwerk.

Op 4 december 2016 werd het bedrijf getroffen door een enorme uitslaande brand wat een gedeelte van het bedrijfspand in de as legde. Met grote inzet van alle medewerkers is het bedrijf direct gestart met de wederopbouw en is het begin 2018 weer terug in een mooier, groter en groener pand dan het oude. Hierin heeft onze relatie Interieurbouw Heusden o.a. een ontvangstbalie gesitueerd waarin gebruik is gemaakt van een gloednieuw product in ons assortiment. Het decor Alvic oriental black kenden we al in de gespoten Zenit en Luxe uitvoering maar ligt nu ook op voorraad bij Maiburg in een schitterende synchroonstructuur. Zeker bij steenreproducties geeft dit een verrassend natuurlijk effect. Een moderne en stijlvolle ontvangst tot gevolg. Wij wensen Airpro nog vele gelukkige jaren toe in het mooie bedrijfspand. 


Referentie Koskisen Qboo

Qboo Fun Furniture – Koskisen gemelamineerd multiplex

Maiburg introduceerde onlangs Koskisen Fins berken multiplex in haar voorraadprogramma. De gemelamineerde KoskiDecor-materialen vormen een unieke productgroep in het bekende landschap van plaatmaterialen. KoskiDecor ECO is gecoat met een translucente kleur en daarna voorzien van een duurzame, transparante melaminefilm. De nadruk op de karakteristieke eigenschappen van het hout blijft hiermee heel mooi behouden. Maiburg heeft standaard 12 verschillende kleuren op voorraad en gelooft hiermee echt in toepassingen als bijvoorbeeld onderwijs- of zorgprojecten. 

Het nieuwe Nederlandse merk kindermeubels Qboo heeft voor Koskisen gekozen om haar meubels uit te vervaardigen. Jan-Dirk Porsius van Qboo hierover: "De uitstraling is precies waar we met qboo naar op zoek waren. Door de transparante melamine toplaag blijft de houtstructuur mooi zichtbaar en geeft het onze meubeltjes een warm karakter. En doordat de toplaag krasvrij is en geen geur afgeeft is het erg geschikt voor kindermeubels. Het wordt ook nog eens duurzaam geproduceerd en bezit ook de juiste keurmerken. Dit vinden wij ook erg belangrijk voor onze producten en merk. Samen met Maiburg zijn we aan het onderzoeken wat de beste manieren zijn om dit materiaal zo goed en zo mooi mogelijk te verwerken om een zo mooi mogelijk resultaat te behalen.” 


Referentie Broekhout Maxima

Prinses Máxima centrum voor kinderoncologie – Utrecht

Voor de nieuwbouw van het Prinses Máxima centrum in Utrecht is het bouwconsortium Pro Liberis in 2016 gestart met de daadwerkelijke bouw. De bouw van het centrum zit momenteel in een afrondende fase en moet eind dit jaar worden opgeleverd zodat het -na verdere inrichting- open kan gaan voor patiënten in het voorjaar van 2018.

Het gebouw beschikt over veel daglicht en openheid door het gebruik van duidelijke zichtlijnen en vides tussen de verdiepingen. Architectenbureau LIAG heeft een gebouwontwerp gemaakt waarin de beleving van het kind centraal staat. Om te zorgen voor voldoende afleiding en beweging voor het kind, is het gebouw zodoende voorzien van verschillende open ruimten waar het kind zich kan vermaken. Een mooi voorbeeld hiervan en een echte eyecatcher in de centrale ontvangsthal is een grote trap voorzien van een houten glijbaan. Timmerbedrijf Broekhout BV uit Aalten boog zich over het ontwerp en produceerde de trap in Moso Bamboe side pressed caramel. Maiburg leverde de onderdelen hiervoor gezaagd en wel aan voor optimale verwerking. Onlangs plaatste het bedrijf de trap die nu al voor veel reacties zorgt.


Referentie Akkermans Altenahove

Verpleeghuis Altenahove - Almkerk

De verbouwing van verpleeghuis Altenahove in Almkerk was een langgekoesterde wens. Altenahove werkt op een kleinschalige manier; cliënten runnen als het ware een gezin zoals zij dit vroeger gewend waren. Daar horen kleinschalige, huiselijke (woon)ruimtes bij. Door de verbouwing van Altenahove wordt ingespeeld op deze wens van cliënten en familie.

In 2014 werd een start gemaakt met de verbouwing van twee afdelingen, ontworpen door Wiegerinck Architectuur en stedenbouw in Arnhem. In 2016 volgden de laatste afdeling, de entree/receptie, het restaurant, de gangen en therapieruimtes. Het interieur van deze centrale ruimtes werd o.a. gebouwd door Akkermans Interieurbouw uit St. Willebrord.

Gekozen is voor een prominente aanwezigheid van het warme houtdecor Abet 1390 Olmo Nancy ROOT. Een decor uit de nieuwe LEGNI collectie van deze Italiaanse topleverancier. Deze collectie blijft zich verder uitbreiden als antwoord op de behoefte om ons te omringen met natuurlijk aanvoelende en uitziende materialen. De structuur Root is onderdeel van de nieuwe toevoegingen aan het decorprogramma. Hiernaast leverde Maiburg ook veel plaatmaterialen kant-en-klaar beplakt met HPL aan. Een ideale oplossing voor een snelle productietijd. Altenahove is na haar metamorfose helemaal klaar voor de toekomst!

Fotografie: Jimke Joling


Referentie Soons Boston Scientific

Boston Scientific Center - Kerkrade

Boston Scientific, een fabrikant van medische apparatuur, heeft op 30 maart j.l. officieel het volledig hernieuwde European Centre of Operations in Kerkrade geopend. Vanuit deze vestiging distribueert Boston Scientific medische apparatuur naar ziekenhuizen over heel Europa. Boston Scientific is met zo’n 500 banen de grootste profit werkgever in Kerkrade. Het bedrijf stak nog eens 30 miljoen euro in zijn vestiging in Kerkrade.

Naast een verdere robotisering van het distributiecentrum werd ook het kantoorgedeelte grondig gemoderniseerd. In een ontwerp van Peter Claassens, in samenwerking met N Interieurarchitecten werd sterk rekening gehouden met het duurzame karakter van de te gebruiken materialen. Soons Interieurbouw verzorgde een groot deel van de inrichting en vond in Maiburg de juiste partner op dit gebied.

Uit ons Maigreen programma koos het bedrijf voor Medite MDF Ecologique en populieren multiplex Panguaneta PureGlue als dragermaterialen. Volledig formaldehydevrij verlijmde materialen met een extreem lage emissie. Door toepassing van deze producten kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan terugdringing van emissies en een gezond binnenklimaat. Werken met dergelijke producten sluit aan op duurzaam bouwen met LEED en BREEAM. Deze dragermaterialen werden onder meer beplakt met Formica FSC Controlled Wood HPL. Het resultaat is een totale afwerking met een mooie uitstraling en volgens de laatste eisen op het gebied van duurzaamheid.

Fotografie: Roos Aldershoff Fotografie


Referentie Heri Rabobank

Zaanapotheek - Zaandam

Medio 2016 is het compleet nieuwe ziekenhuis Zaans Medisch Centrum (ZMC) opgeleverd. Het nieuwe ziekenhuis is tevens gecombineerd met een zorgboulevard. De eigen apotheek ‘De Zaanapotheek’ biedt patiënten de mogelijkheid om gelijk vanuit het ziekenhuis de benodigde geneesmiddelen op te halen. Op 21 december 2016 is deze apotheek definitief verhuisd naar haar nieuwe locatie op de Zorgboulevard.  

In de nieuwe ruime locatie van de ZaanApotheek kunnen ziekenhuis-bezoekers 24 uur per dag terecht. Een belangrijke aanpassing ten opzichte van de oude vestiging is het toevoegen van extra balies. Zo kan één balie ingezet worden voor klanten die snel iets komen kopen en afhalen en worden andere balies beschikbaar houden voor cliënten die een servicevraag hebben die meer tijd kost.

Broers Interieurprojecten is al meer dan 30 jaar lang specialist op het gebied van interieur- en apotheekinrichting. Het bedrijf uit Tilburg pakte ook het interieur van deze apotheek grondig aan. Jarenlange ervaring stelt het bedrijf in staat om slimme oplossingen te bedenken die u iets opleveren. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de actuele ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Uw apotheek moet immers niet alleen vandaag aan al uw wensen voldoen, maar ook in de toekomst.

In het spraakmakende interieur paste het bedrijf U11026 Kristalwit Solid en hpl toe naast het Formica decor M6422 Brushed Cupro. Het resultaat: een moderne, sfeervolle en professionele apotheek waar een efficiënte werkwijze, snelle receptenafhandeling, klantgerichtheid en privacy voor de cliënt centraal staan.


Referentie Heri Rabobank

Hoofdkantoor Rabobank De Langstraat - Waalwijk

Begin 2016 is Rabobank De Langstraat gestart met de bouw van een nieuw, duurzaam hoofdkantoor, direct aan de A59. Het nieuwe gebouw heeft door de centralisatie van alle regiokantoren alle adviseurs op één locatie, ruimere openingstijden, een goede bereikbaarheid en biedt een ontmoetingsplek voor klanten, medewerkers en klanten onderling. Op 25 februari 2016 werd de eerste paal van dit pand geslagen. Begin 2017 heeft de bank zijn intrek genomen in het nieuwe pand dat inmiddels het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat ontvangen heeft.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe bank is de bankhal, een openbaar gebied van ca. 1.200 m² dat een diversiteit aan functies huisvest en het kloppend hart is van het gebouw. In dit gebied vindt men onder andere de receptie, een aantal servicedesks en spreekkamers, maar ook een werkcafé en instructieruimtes. De inrichting werd met name verzorgd door Heri Interieurprojecten uit Waalwijk.

Hierbij is onder andere gekozen voor gefineerd plaatmateriaal van Kaindl. De platen Charismo europees eiken pippy oak, geven de meubelstukken een robuust uiterlijk maar garanderen een plaat zonder uitval van noesten. De Leest is de ovaalvormige inbouw in de ontvangstruimte met een knipoog van de architect naar de historische lederindustrie van De Langstraat. Dit object, met recht de eyecatcher in de bankhal, is opgebouwd uit Panguaneta PureGlue multiplex. Een volledig formaldehydevrij verlijmde multiplex met een extreem lage emissie. Door toepassing van deze multiplex kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan terugdringing van emissies en een gezond binnenklimaat. Het sluit hiermee aan op duurzaam bouwen met LEED en BREEAM. Een eis aan dit specifieke project.

Extra mooi aan dit project is dat alle primers, egalines en lijmen voor zowel ondervloer, 750m2 duoplank eiken parketvloer als ruim 2000m2 tapijttegels in dit project van Wakol waren. In opdracht van Ben de Graaf projecten is deze klus ook voor ons bedrijfsonderdeel Lecol dus een hartstikke mooie opdracht geweest.


Referentie BTBadmeubelen

Keukenrenovatie van Heeswijk Interieurs - Nieuwkuijk

Bent u nog tevreden over de opstelling van uw keuken, en is uw binnenwerk nog goed? Steeds vaker geven mensen een bestaande keuken een nieuwe look met een renovatie in plaats van een volledig nieuwe keuken. Al het zichtwerk wordt vervangen door geheel nieuwe fronten en en afwerkingen. Van Heeswijk interieurs uit het Brabantse Nieuwkuijk pakt de klus graag voor u aan. Dit jonge interieurbouwbedrijf staat voor kwaliteit. In zowel de productie als in de materiaalkeuzes. In een van haar laatste renovaties gebruikte het bedrijf daarom Alvic Luxe® plaatmateriaal. Deze keuken is gemaakt in decor Blanco, vanzelfsprekend een van de hardlopers uit het programma van 50 verschillende decors. 

Waar voorheen ook voor acryl werd gekozen is de keuze voor Alvic materiaal het bedrijf goed bevallen. Het materiaal kent een extreem hoge mate van hoogglans, zodat we kunnen spreken van een spiegeleffect. Het is bovendien zeer krasvast en gegarandeerd 5 jaar kleurstabiel. Alvic vormt hiermee een uiststekend alternatief voor gespoten meubelen.


Referentie BTBadmeubelen

Showroom BTBadmeubelen - Veldhoven

BTBadmeubelen ontwikkelt en produceert badkamermeubilair op maat. We kunnen dat doen als standaard maatwerk door meubelen op maat te bieden voor standaard prijzen. Via een uitgebreid dealernetwerk biedt het bedrijf haar producten aan de consument aan. De showroom is daarbij verkoopondersteunend voor diezelfde dealers. Het bedrijf heeft inmiddels diverse Kaindl materialen in haar programma.

Theo van Osch, directeur van het Veldhovense bedrijf, hierover: “Wij hebben gekozen voor o.a. de Natural Touch synchroonstructuren van Kaindl vanwege de natuurlijke uitstraling, mooie structuur en kleurstelling. Wij hebben gemerkt dat een groot deel van onze klanten deze eigenschappen zeer waardeert.” In navolging op een aantal kleuren welke we BTBadmeubelen standaard verkocht en het succes hiervan, heeft het bedrijf dit jaar 4 nieuwe synchroondecors toegevoegd aan haar standaard programma: Kaindl-decors K4331 Corona Essen Parlemoer, K4342 Teak Makalo, 34138 Oak Sanremo Tabaco en 34033 Hemlock synchroon.

“In de korte tijd dat we deze nieuwe kleuren hebben getoond aan onze dealers, hebben we geconstateerd dat ook deze decors enorm aanslaan. Wij verwachten dan ook dat deze nieuwe kleuren een succes gaan worden” aldus dhr. Van Osch.


Referentie Ecomare

Ecomare - De Koog

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Je kunt er uren rondstruinen en van alles te weten komen over de natuur van de wadden en de Noordzee. Nadat je alles hebt bezocht en gedaan hebt kun je heerlijk uitblazen in het restaurant, dat dagelijks geopend is voor koffie met gebak of een heerlijke lunch.

Begin 2016 werd het restaurant verbouwd en kreeg het diverse nieuwe meubelen, vervaardigd door de technische dienst van het bezoekerscentrum zelf. Voor de meubels koos het centrum voor decor U1980 Terrabruin van Pfleiderer in de structuur MP. Met HPL werden hier diverse balies, koffiemeubels, kassa’s en koelingen betimmerd. Het eindresultaat; een sfeervol en modern interieur waar jaarlijks ongeveer 300.000 bezoekers worden verwelkomd.


Referentie Gemeente Elburg

Gemeentekantoor - Elburg

Op 7 januari 2015 vond de officiële opening plaats van de nieuwe raadzaal in het gemeentekantoor van de Gemeente Elburg. De voltooiing van een project waarbij hiernaast ook nog diverse andere aanpassingen aan het kantoor werden gedaan.

Het sterk verouderde pand heeft door uitvoering van Brummel Projectinrichters BV uit Apeldoorn een geheel nieuwe uitstraling gekregen, en is tevens voorzien van diverse moderne technieken. In samenwerking met MTB Architecten uit Apeldoorn is gekozen voor een warme maar frisse opzet waarin de merken Pfleiderer en Abet Laminati met diverse decors ruimschoots zijn vertegenwoordigd. Hiernaast leverde Maiburg ook al het overige plaatmateriaal. Één partner, één aanspreekpunt. Wel zo gemakkelijk!

Na een aanbestedingstraject werd het voorstel van Brummel gekozen als het winnende ontwerp. Als hoofdaannemer verzorgde het Apeldoornse bedrijf hierna het gehele project van inrichting tot elektra en meubilair. Niet alleen de raadzaal, maar ook de loketten, ontvangstbalies en centrale hal werden onder handen genomen. 'En dat was nodig', aldus burgemeester Frans de Lange van Elburg. ‘Onder meer voor onze gehandicapte inwoners. Wij zijn dan ook uiterst tevreden met het eindresultaat van deze verbouwing'.


Referentie ECOBoards Texture Kortrijk

TEXTURE - Kortrijk (BE)

De vlasnijverheid was begin jaren zestig de belangrijkste economische activiteit in het zuiden van West-Vlaanderen. In 1982 ging het Nationaal Vlasmuseum voor het grote publiek open voor wat meer aandacht voor de sector. Onder leiding van Lies Buyse werd sinds 2009 gewerkt aan een grondige herprofilering van het museum en de verhuizing naar een betekenisvolle locatie. Deze locatie vertaalde zich in een vlasverzendhuis uit 1912 in het centrum van Kortrijk. Na een sluitingsperiode van twee jaar heropende het museum in 2014 de deuren als Texture.

noArchitecten en Madoc toverden het pand om tot een modern museum. Museale inrichter Bruns BV uit Bergeijk verzorgde een deel van het interieur. Vanwege het karakter van het museum en de eisen van de brandweer was in het museum een specifieke plaat vereist. Maiburg stelde voor om ECOBoards te gebruiken. Dit plaatmateriaal, gemaakt uit verschillende biomassastromen zoals bermgras en riet, is een duurzaam verantwoord product wat bovendien van zichzelf extreem brandwerende eigenschappen heeft. Zonder behandeling standaard 22-30 minuten. Zowel het vlasmuseum als de brandweer zijn dan ook uiterst content met deze keuze. 


Referentie Grotius gebouw Nijmegen

Radboud Universiteit - Nijmegen

Het Grotiusgebouw is de nieuwe oogappel op de toch al fraaie campus van de Nijmeegse Radboud Universiteit. Sinds dit jaar geldt dit 26.000 vierkante meter grote pand als het nieuwe onderkomen van de faculteit der Rechtsgeleerdheid. Dagelijks bezoeken vele duizenden leerlingen plus ongeveer 400 tot 500 personeelsleden deze grootste collegezaal van de campus. Dat vraagt om extra aandacht voor zowel het interieur als het gebruikte materiaal.

Diverse partijen zijn bij het ontwerp en realisatie van het gebouw plus interieur betrokken geweest. De productie van het interieur was in handen van Hubbers interieurbouw uit Leuth. Het is een interieur dat gekenmerkt wordt door eenvoud in vorm en voornamelijk uitgevoerd is in hoogwaardig materiaal van Formica: HPL ColorCore®.

“Er is onder andere bewust voor een harde HPL ColorCore gekozen omdat het een langere levensduur kent.” aldus Lars van Gruythuisen, projectleider namens Hubbers. "Het gebouw wordt door de vele bezoekers zeer frequent gebruikt. Dan is het niet meer dan logisch om voor degelijk materiaal te kiezen.” Maiburg leverde het materiaal, wat sinds dit jaar ook een FSC®-certificering op zak heeft. Uniek voor een HPL en een meerwaarde voor veel projecten. 


Referentie Auberge du Bonheur

Auberge du Bonheur - Tilburg

Auberge du Bonheur is een 4-sterren boutique hotel aan de rand Tilburg. Op 25 augustus heropende het hotel na een grondige renovatie haar deuren. Maiburg verzorgde het plaatmateriaal voor de kamers van het hotel. De 36 moderne viersterren-plus kamers en studio’s hebben ieder hun eigen uitstraling met in elke kamer een unieke verwijzing naar het textielverleden dat Tilburg zo aantrekkelijk maakt. Rijke stoffen, gecombineerd met strakke interieurs zorgen voor een comfortabel en rustig verblijf voor de zakelijke gast. De warme kleuren en designinrichting bieden de toeristische gast een gezellige en interessante accommodatie.

Weco Interieurs uit Sprang-Capelle verzorgde een groot deel van de inrichting. Voor de badkamer, de kitchenette, bedachterwanden en diverse kasten is het Pfleiderer-decor R4194 Eiken Santana bruin gebruikt. De bedombouw en bureaus zijn vervaardigd in een SolidColor HPL van Kaindl. Decor 1570 Diamant Wit zorgt in haar bijzondere BS structuur voor een luxe uitstraling van de kamers. Het SolidColor HPL maakt dat de meubels tegen een stootje kunnen. De platen werden geleverd in combinatie met een kale spaanplaat van ons huismerk Econ. Een kostentechnisch interessante plaat tegen een zeer goede kwaliteit. Het resultaat is tijdens een overnachting in het 4-sterren hotel te bewonderen. Beslist de moeite waard!  


Maiburg Optima NSS Top

NSS-Wereldtop - Den Haag

In maart 2014 was Nederland gastheer voor de Nucleair Security Summit 2014. In het Worldforum in Den Haag spraken nagenoeg alle wereldleiders over het voorkomen van nucleair terrorisme. Een enorme operatie voor Nederland. Het tweedaagse congres waar alle internationale ogen op gericht waren, is inmiddels weer ver achter ons. De 58 wereldleiders en hun gevolg zijn weer bezig met andere zaken. Toch blikken we nog even terug. Maiburg verzorgde namelijk een deel van de inrichting.

In opdracht van Fraai Projecten BV uit Raamsdonksveer leverde Maiburg het plaatmateriaal voor de tafels waaraan werd gegeten door alle wereldleiders. Het gebruikte decor Pfleiderer SE2 Hoogglans op 18mm spaanplaat zorgde voor een moderne maar chique uitstraling van de volledige zaal. Bovendien verzorgde Maiburg-Optima ook de bewerking van het materiaal zelf en creëerde in totaal 72 tafelbladen van 2700x900mm groot. Platen werden afgeband met een 2mm hoogglans PVC kantenband en er werd een opstaande rand gemaakt van 90mm. Hiermee werd Fraai Projecten behoorlijk ontzien in dit seriewerk. Geen probleem bij Maiburg!  


Maiburg Kaindl Meander MC

Meander medisch Centrum - Amersfoort

Eind vorig jaar verhuisde het Meander Medisch Centrum in Amersfoort van twee verschillende locaties naar één grote nieuwbouwlocatie van ruim 100.000m². Een project waarbij licht, overzicht, ruimte en sfeer bij moeten dragen aan het herstel van de patient.

Uniek is bijvoorbeeld dat alle patiënten een eenpersoonskamer hebben, die aan een gezamenlijke ‘huiskamer’ grenzen. Dit zou volgens onderzoek bij dragen aan een snellere genezing. Het bed op de kamers staat tegen een wandmeubel waarin een kast, werkblad, licht en aansluitpunten zijn geïntegreerd. Dit wandmeubel is uitgevoerd in Kaindl decors 37728 SE Platin Eiken en 37769 SU Hoogland Essen. Bij deze synchroon decors loopt de houtnerf ook voelbaar mee met het decor. Daardoor lijkt het een echt houten, sfeervol meubel, maar blijft het de voordelen van een melamineplaat houden (krasvastheid, reiniging etc). Een must voor toepassingen in de zorg.

In het ziekenhuis zitten verder ook decors van onze topmerken Formica-Unilin en Moso Bamboe verwerkt in meubels en op wanden. Diverse klanten van Maiburg, waaronder Vorm Martini, Horjus en Altis BV hebben aan dit schitterende project meegewerkt en mogen terecht trots zijn op het eindresultaat.

Fotografie: Frank Noordanus


Maiburg Kaindl Winia

Winia B.V. - Venlo

Onlangs creëerde Winia B.V. uit Venlo een nieuwe inloopkast in haar showroom. Het bedrijf is specialist als het gaat om creatieve en vernieuwende kastideeën. De mogelijkheden hierin zijn vrijwel onbeperkt omdat zowel schuif- en vouwdeuren alsmede kastinterieurs helemaal op maat gemaakt worden. Een inloopkast op maat is al een aantal jaar een absolute favoriet op het gebied van opberggemak en bewegingsvrijheid. O.a. deze kastsystemen worden vervolgens verkocht via een netwerk van zo’n 60 dealers in Nederland en België.

Het laatste model maakte Winia met het decor 34136 – Oak Sanremo van Kaindl. Een mooie groffe tekening van deze melamineplaat in combinatie met een levensechte RV/RV synchroonstructuur maakt een haast niet van echt hout te onderscheiden uitstraling van de kast. De synchroondecors uit de Kaindl BOARDS Collectie worden steeds populairder bij diverse interieurtoepassingen. In deze plaat loopt de structuur precies mee met de tekening van het decor. De levensechte oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat het product ook echt natuurlijk aanvoelt. Én als eerste producent ter wereld is het Kaindl bovendien gelukt deze structuur aan beide zijden van de plaat te produceren.


Maiburg ABET Antonius

St. Antonius Ziekenhuis - Utrecht

Op 16 september 2013 is dit nieuwe, moderne en innovatieve ziekenhuis in Utrecht geopend. Het ziekenhuis beschikt naast een polikliniek, spoedeisende hulp en een huisartsenpost, over 148 bedden voor langdurige opname, 70 plaatsen voor dagbehandeling en 10 operatiekamers. De nieuwe ziekenhuislocatie is warm en sfeervol ingericht door zowel binnen als buiten te werken met veel natuurlijke materialen en planten in combinatie met aansprekende en moderne kleuraccenten.

De eerste reacties op de inrichting zijn dan ook positief! Mooi, netjes en verzorgd. Het zijn de meest gehoorde omschrijvingen als we patiënten naar hun indruk van het nieuwe ziekenhuis vragen. “Het gebouw is zo ruimtelijk, je kunt overal heerlijk naar buiten kijken en dat is fijn als je even moet wachten.” Een groot deel van het nieuwe interieur, ontworpen door de Jong Gortemaker Algra Architecten en Ingenieurs, is verzorgd door Smeulders Interieurgroep uit Nuenen. Voor de felle kleuren heeft men gekozen voor HPL uit het brede scala decors van het merk ABET Laminati. Producten van dit merk worden vaker toegepast in zorgprojecten vanwege de duurzame eigenschappen, eenvoudig onderhoud, slag-, stoot- en krasvastheid van het materiaal en de beschikbaarheid van het uitgebreide kleuren- en structurenpallet.

Fotografie: Guido Bogert


Maiburg Kaindl Staron VSB

VSB Wellness - Diessen

Wat is er nu fijner dan om thuis te ontspannen in uw eigen sauna? VSB Wellness is uw betrouwbare partner om het complete traject – van ontwerp tot after-sales van uw sauna- voor u te verzorgen. Deze relatie van Maiburg uit het Brabantse Diessen heeft haar eigen designers in huis die de wensen van de klant doorvertalen in een passend ontwerp. Met comfort en luxe altijd voorop!

Het bedrijf maakt hiervoor gebruik van de allerbeste materialen. Voor wat betreft plaatmateriaal maakt VSB Wellness in de showroommodellen geregeld de keuze voor het merk Kaindl. Deze plaatmaterialen ademen precies de sfeer uit die menvaak in een ruimte zoekt. "We hebben diverse sauna’s in onze geheel vernieuwde showroom dan ook vervaardigd met dit materiaal. Ook Samsung Staron wordt hier vaak toegepast, met name gemaakt vanwege de uitstraling van het materiaal, de hygiënische eigenschappen, snelheid van schoonmaken en het onderhoud. Bovendien is het materiaal in alle vormen aan te passen wat het gebruik enorm veelzijdig maakt."


Maiburg Formica Unilin Abet Agrifirm

Agrifirm - Apeldoorn

Agrifirm is een coöperatie waarin meer dan 18.000 Nederlandse ondernemende boeren en tuinders hun inkoopkracht hebben gebundeld. Ruim twee jaar geleden fuseerden de bedrijven Agrifirm uit Meppel en Cehave Landbouwbelang uit Veghel tot Agrifirm. Voor de locatie van een gezamenlijk hoofdkantoor viel de keus al snel op het centraal gelegen Apeldoorn. In minder dan een jaar tijd wist Agrifirm het hoofdkantoor te bouwen, een prestatie van formaat. Op 14 september 2012 is het nieuwe pand officieel geopend.

Het pand heeft een stoer eigentijds karakter, met industriële accenten uit de negentiende eeuw. Ook het interieur van het pand reflecteert de identiteit van Agrifirm en is zo ontworpen dat het 'Nieuwe Werken' volledig tot uiting kan worden gebracht. Door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout, beton en glas, heeft het interieur een warme en stoere uitstraling gekregen. In het interieur is veel plaatmateriaal van het merk Formica-Unilin verwerkt, bijvoorbeeld in de balies en kasten. Ook heeft Maiburg plaatmateriaal van ABET Laminati voor bijvoorbeeld de lockers geleverd. Dit project is uitgevoerd door EJ Interieurs, naar een ontwerp van architect Pieter Brink van Bureau B+O Architecten.


Kaindl Charismo Mereno

Mereno B.V. - Liessel

Vanaf 2006 worden levert Mereno Keukens onder eigen merknaam kwalitatief hoogwaardige keukens van eigen bodem aan speciaalzaken door heel Nederland en België. De keukens van Mereno worden zelf gemaakt door ambachtelijk geschoolde keukenmeubelmakers die hun vak tot in de kleinste details beheersen. Wie kiest voor een keuken van Mereno, kiest hierdoor voor een persoonlijke keuken. Keukens zijn tot in de kleinste details een perfecte vertaling van het individuele wensenpakket van de klant.

Een van de laatste modellen die wordt gepresenteerd in de showroom van dit Brabantse keukenbedrijf is een keuken met de naam ‘Lucca’. In deze keuken worden strakke lijnen en moderne materialen afgewisseld met pure en robuuste materialen. Hierdoor ontstaat een schitterend geheel, welke echte kwaliteit uitstraalt. Voor het hout is gekozen voor het de fineerplaat Kaindl Charismo Oud Eiken. Dit hoogwaardige plaatmateriaal is geleverd in cluster uitvoering. Hierin zijn noesten/kwasten sterker aanwezig dan in normale uitvoeringen om het massieve karakter nog meer te benadrukken.


Formica Unilin Achmea

Achmea Le Carrefour - Leiden

Een project waarin veel gebruik is gemaakt van Formica HPL is het32.000 vierkante meteromvattende gebouw van Achmea waar voor 1600 werknemers in kantoormeubilair verwerkt is. Dit project is uitgevoerd door Issos Interieurbouw en expo, in opdracht van J. van der marel BV en begin 2012 opgeleverd. Formica is hier onder meer gebruikt in de dertig verschillende servicecorners met daarin postvakken, kopieerruimte, koffie en garderobe. In het ontwerp van Annemieke Slaats van Slaats Interieurarchitecten BNI zijn diverse neutrale decors verwerkt. Dit zorgt voor een rustig en strak geheel. Door het gebruik van frisse kleuraccenten heeft het kantoor een bijzondere en moderne look gekregen.


ClicWall De Springplank

Basisschool de Springplank - Leek

In het schooljaar 2011-2012 is basisschool De Springplank uit Leek volledig verbouwd door Bouwbedrijf Kolthof BV uit Stiens. Inmiddels staat er een prachtig gemoderniseerd schoolgebouw met een grote aula, nieuwe klaslokalen welke rondom een leerplein zijn gesitueerd, diverse stilteruimtes etc. Alles met een frisse, moderne, neutrale inrichting maar met gebruik van spetterende kleuraccenten.

In een groot deel van het interieur is gebruik gemaakt van ClicWall®, geplaatst door Plaveka Interieurs uit Sint Annaparochie. Deze panelen met decor ‘Marne Oak’ zorgen voor een vlekkeloze afwerking zonder naden en bieden Architectenbureau Klamer uit Leeuwarden haar zo gewenste uitstraling. ClicWall® is toegepast in praktisch alle ruimtes zoals de hal, de lokalen en de speelruimtes.


Formica Unilin Kaindl Thermopal - vd Valk Middelburg

Van der Valk Hotel - Middelburg

Ervaar zeeuwse gastvrijheid in het Van der Valk Hotel in Middelburg. Het hotel beschikt over 110 zeer comfortabele kamers, variërend van standaard kamers tot zeer ruime familiekamers. In opdracht van Van der Valk te Goes heeft Meubelmakerij & Interieurbetimmering van Heijst hier gezorgd voor een compleet nieuwe inrichting van het Hotel. De lobby, het restaurant en hotelbar incl. keuken, diverse zaalruimtes en de hotelkamers zijn compleet gerenoveerd en voldoen daarmee weer aan de laatste eisen.

In dit project is gekozen voor een robuuste, warme uitstraling. Gekozen is voor gebruik van het Formica Unilin decor F5376 Hudson Oak Linewood en Thermopal decor U011/47. Een donker accent in diverse kamers. Een natuurlijke uitstraling is bereikt door het gebruik van het houtdecor Kaindl 37746 Amazon AT (Authentic Touch). Door dit decor veelvuldig terug te laten komen in het interieur is een duidelijke sfeer gekozen en door het gehele hotel zichtbaar.


ClicWall VW Campercentrum

Volkswagen Campercentrum Nederland - Amersfoort

Het Volkswagen Campercentrum Nederland, gevestigd in Amersfoort, heeft in 2012 haar ontvangstbalie gemoderniseerd. Om deze werkplek af te werken is gekozen voor ClicWall® van Unilin. Een snelle en kosteneffectieve manier van wandafwerking, die ook nog eens voldoet aan een bijzonder mooie uitstraling. Rimo Interieurdesign uit Amersfoort heeft de plaatsing van deze panelen verzorgd. Het decor 'Granulo' op de panelen geeft de nieuwe ontvangstbalie een industriële, maar toch moderne en verzorgde look waarmee men weer jaren vooruit kan.


MDF Staron VSB Wellness

VSB Wellness Diessen - Amersfoort

VSB Wellness is saunabouwer pur sang en bedient onder meer de vrijetijds- en projectenmarkt. De organisatie uit Diessen hanteert op alle fronten de hoogste normen en verzorgt een compleet traject van ontwerp tot productie, installatie en aftersales. VSB Wellness presenteerde zich eind 2012 op de Excellent Wonen en Leven Beurs in het beursgebouw in Eindhoven. Hiervoor liet het bedrijf een voorbeeldsauna zien waarin luxe en het gebruik van hoogwaardige producten gecombineerd worden met comfort en optimaal gebruik van ruimte.

In dit ontwerp is naast gefineerd MDF ook het plaatmateriaal Samsung Staron® verwerkt. De keuze voor deze acrylgeboden mineraalplaat is met name gemaakt vanwege de uitstraling van het materiaal, de hygiënische eigenschappen, snelheid van schoonmaken en onderhoud. Bovendien is het materiaal in alle vormen aan te passen wat het gebruik enorm veelzijdig maakt. Een mooi eindresultaat tot gevolg.


Synergie PI Zwolle

P.I. - Zwolle

Zwolle vormt samen met de locatie De Karelskamp en ZBBI Niendure de Penitentiaire Inrichting (PI) Overijssel. Binnen deze inrichting is een afdeling Arbeidsvoorziening opgezet. Deze afdeling is in 2012 gestart met de productie van een grote hoeveelheid keukenblokken. Een project waarin de synergie van de diverse productgroepen bij Maiburg mooi tot uiting komt.

Naast schuurmateriaal wordt hiervoor namelijk ook multiplex en lijm bij Maiburg betrokken. De eerste tientallen keukenblokken zijn inmiddels afgeleverd en er staan weer diverse nieuwe projecten in de planning. De gedetineerden vanuit Zwolle gaan nu bijvoorbeeld ook keukenblokken maken voor de eigen inrichtingen. Zo is er binnen de P.I. dus ook sprake van een succesvolle inzet van de Maiburg synergie.

 

Dagelijks zijn worden in Nederland vele werkstukken vervaardigd met materiaal uit ons leveringsprogramma.

Hiernaast vindt u een kleine greep van een aantal aansprekende referenties die met producten uit ons programma succesvol zijn afgerond.

Per referentieproject vindt u kort wat informatie, ook over de gebruikte Maiburg-producten.

iconen