string(157) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'projecten' ORDER BY modules_description"
LECOL | Projecten binnen de parketbranche

Renovatie winkel Starbucks

Gerenoveerde vloer Starbucks-winkels in de UK

In 1 nacht een vloer renoveren! Het gebeurde bij Starbucks! “Gisteravond nog koffie gedronken op de oude vloer, en nu sta ik om 6u mijn dagelijkse ochtendcappucino te drinken op een geheel gerenoveerde vloer! Hoe kan dat?” Aldus een fervent Starbucks-koffiedrinker.

Vanaf 21.00 uur konden ze de winkel in om de volledige vloer te schuren en vervolgens af te werken met de LOBASOL® 2K ImpactOil Transparent, voordat de winkel de volgende morgen om 6 uur werd heropend voor de vroege ochtendklanten van Starbucks. Dankzij de snelle droogtijd en snelle uithardingstijd van LOBASOL® 2K ImpactOil verloor Starbuck 0 uur aan omzet, terwijl toch hun vloer gerenoveerd is. Met de uitstekende waterbestendigheid van LOBASOL® 2K ImpactOil is het bijzonder geschikt voor plekken waar water, koffie of andere vloeistoffen gemorst worden en er veel mensen rondlopen. De Starbucks-winkel in Manchester, Dundee en Edinburgh zijn op deze wijze gerenoveerd.


Stadhuis Bergen op Zoom

Rabobank De Langstraat in Waalwijk

Begin 2017 heeft Rabobank De Langstraat zijn intrek genomen in het nieuwe duurzame hoofdkantoor in Waalwijk aan de A59. Het stofferen van de vloeren lag in handen van Ben de Graaff Project BV. Er is gekozen voor verschillende vloerafwerkingen in het pand. Elk type vloerafwerking kent zijn eigen stappen. De anhydriet dekvloer in de centrale hal is eerst geprimerd met de WAKOL D3055 voor de juiste hechting. Daar bovenop is de houten vloer (kant-en-klaar geleverde multiplanken) verlijmd met de MS Polymeerlijm van WAKOL. De spreek- en computerruimtes op verschillende verdiepingen waar tapijttegels gelegd moesten worden kennen een andere voorbereiding. Deze anhydriet ondervloeren zijn eerst geëgaliseerd met de WAKOL A620 en vervolgens geprimerd met de watergebaseerde WAKOL D3040. Daarop liggen de tapijttegels welke zijn verlijmd met de speciale WAKOL D 965 Dispersie Fixeerlijm. De kracht van dit product zit hem in het feit dat het een verwijderbare antisliplijm betreft. Wel zo praktisch met losliggende delen.


Stadhuis Bergen op Zoom

Ronald McDonald Huis Friesland in Leeuwarden

Bruynzeel Parket uit Breda ontving een aanvraag van het Ronald McDonald Huis Friesland om een eiken parketvloer te renoveren. Op de benedenverdieping van het huis lag een massieve gelakte eiken vloer die dringend geschuurd en gelakt moest worden. De vloer wordt dagelijks zeer intensief gebruikt en men kan geen dag zonder de ruimte. Daarom is er in deze situatie gekozen voor de LOBADUR® WS Rush AT lak. Dit is een oplosmiddelarme watergedragen lak die ter plaatse met speciale mobiele UV-lichtapparatuur van Decorad werd uitgehard. Direct daarna kon de vloer vol belast worden. De ruimte werd meteen weer in gebruik genomen en het Ronald McDonald Huis Friesland kon weer optimaal functioneren.


Stadhuis Bergen op Zoom

Medisch Centrum Leeuwarden

In het Medisch Centrum Leeuwarden is ca. 1200m2 hoogkant eiken gerenoveerd door Bruynzeel Parket uit Breda. Nadat de complete vloer is kaalgeschuurd is eerst een laag LOBADUR® WS EasyPrime gebruikt. Daarna zijn 2 lagen LOBADUR® WS Fusion eroverheen gezet. De primer en de lak zijn eenvoudig aanzetvrij aan te brengen. Het resultaat mag er zijn!


Stadhuis Bergen op Zoom

Stadhuis Bergen op Zoom

In het tweede kwartaal van 2014 is er hard gewerkt aan het renoveren van het stadhuis van Bergen op Zoom. Hermans Parket heeft ook een steentje mogen bijdragen. Dit parketbedrijf uit Bergen op Zoom kreeg de opdracht om alle tapisvloeren in het oude gedeelte weer als nieuw te maken. “De tapisvloeren in het al 600 jaar oude pand waren echt toe aan een grondige renovatie. We hebben alle vloeren de aandacht gegeven die ze nodig hadden. Nu ziet het er weer geweldig uit,” aldus de heer Hermans. Voor de afwerking van de vloeren is gekozen voor de HS 2K ImpactOil van Lecol. Deze 2K impregneerolie zorgt voor een nog betere slijtvastheid. Voor het onderhoud zullen ook de Lecol-onderhoudsmiddelen worden gebruikt.


ACI Supplies in Maastricht

Nieuw kantoor ACI Supplies in Maastricht

In maart 2013 is ACI Supplies in hun nieuwe kantoor getrokken aan de zuidelijke rand van Maastricht. Dit hoofdkantoor voor de Benelux (met een megagroot magazijn erbij) is voorzien van pvc-vloeren. Het project was in handen van Deco Home De Cock uit Booischot (België). De vloeren van het kantoorgedeelte op de begane grond, 1e etage en 2e etage hebben eerst een primerlaag gekregen met de Wakol D 3040. Daarna zijn de vloeren geëgaliseerd met de Wakol Z680 Project Egaliseermiddel en tot slot verlijmd met de Wakol D 3307 PVC-lijm.


trainingsaccomodatie Vitesse

Nieuwe trainingsaccomodatie Vitesse op Papendal

Vitesse heeft op Papendal een compleet nieuwe en hypermoderne trainingsaccommodatie laten bouwen. In februari is het multifunctionele gebouw in gebruik genomen. De eiken (hoogkant) vloeren in dit complex zijn geleverd door Houtbedrijf Kerkhofs BVBA uit Peer (België) en vakkundig gelegd door de professionele parketteur Maikel van Noije van Van Noije Parket uit Loon op Zand. Voor het verlijmen van deze vloeren is gebruik gemaakt van de primer Lecol Express Primer PU280 en de parketlijm Lecol PU240. Voor de afwerking is gekozen voor de extreem slijtvaste Lecol 2K Impregneerolie Transparant, waarmee de natuurlijke kleur en structuur van het hout extra worden geaccentueerd.


Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch

Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch

In de binnenstad van ’s-Hertogenbosch is iets bijzonders gebeurd. Het Noordbrabants Museum heeft een fantastische metamorfose ondergaan en heeft zich ontwikkeld tot een opwindend complex waarin oud en nieuw door elkaar heen lopen. Ben de Graaff Project BV is druk bezig geweest met het leggen en afwerken van verschillende tapis vloeren. In de oude statenzaal is een nieuwe eiken visgraatvloer geplaatst. In de erkerzaal zullen de bestaande eiken Versailles patroonvloeren worden aangeheeld en opgeknapt. De verschillende vloeren zijn verlijmd met Lecol 1650 dispersielijm. Voor de afwerking van al het parket in het pand wordt de Lecol 2K Impregneerolie Transparant gebruikt.


Rijswijks Lyceum

Rijswijks Lyceum

Het Rijswijks Lyceum (openbare middelbare school) in Rijswijk is flink op de schop gegaan het afgelopen jaar. Het volledige project is gerealiseerd door Van Delden Projectinrichting uit Zoetermeer. Voor het installeren van de rubberen vloer (Noraplan® Logic) in o.a. de kantine is gewerkt met het voorstrijkmiddel Wakol D3074, het egaliseermiddel Wakol Z615 en voor het verlijmen van de rubberen vloer de Wakol D3318. Inmiddels is het pand weer volledig toegankelijk voor alle leerlingen en het eindresultaat mag er wezen!


Van Leeuwen Buizen Groep in Zwijndrecht

Van Leeuwen Buizen Groep in Zwijndrecht

Direct aan de oude maas, op het terrein Swinhaven, Swindonk bevindt zich het nieuwe hoofdkantoor van de firma Van Leeuwen Buizen. In dit zeer energiezuinige kantoorgebouw heeft men gekozen voor Bamboe caramel hoogkant vloeren. Stile Pavimenti uit Dordrecht heeft hiervoor opdracht gekregen. Vooraf is het project door een van onze technische adviseurs beoordeeld. De bamboevloeren zijn verlijmd met Lecol 2K PU-lijm.

Bron foto: Stile Pavimenti


Maastricht University

Maastricht University

Onze klant Du Château Parket uit Maastricht heeft opdracht gekregen om de bestaande vloeren in het universiteitsgebouw te schuren en af te lakken met een brandvertragende laklaag. Zij hebben ervoor gekozen om Lecol ProTech Fireseal te gebruiken. Lecol ProTech Fireseal voldoet aan de strenge norm: EN 13501-1 2007 Cfl-S1. De ruimtes waarvan de vloeren zijn gelakt zijn o.a. de kantine en de gangpaden.


Sporthal Arena in Deurne

Sporthal Arena in Deurne (België)

De bestaande sportvloer is na jaren veelvuldig gebruik toe aan vervanging. De firma Brems heeft hiervoor opdracht gekregen. Men heeft gekozen voor een zwevend geplaatste lamelvloer welke na plaatsing is afgewerkt met Lecol ProTech Primer en Lecol ProTech 2K Finish mat. De keuze voor deze lak was gemakkelijk. Men wilde met twee mensen de gehele zaal aanzetvrij lakken. Lecol garandeert dat het ProTech systeem aanzetvrij is te verwerken!


Zwembad Olympia in Waalwijk

Zwembad Olympia in Waalwijk

Door de firma Corn Houten vloeren is in het horecagedeelte van dit zwembad een lambrisering geplaatst. Deze lambrisering is gemaakt van thermisch gemodificeerd eiken verlijmd op multiplex panelen. Het geheel is direct op de wand verlijmd met Genkem High Tack. De keuze voor Genkem High Tack is gemaakt vanwege de zeer hoge aanvangshechting.


Vakantiepark Slagharen

Vakantiepark Slagharen

In dit bekende vakantiepark zijn 50 nieuwe vakantiewoningen gebouwd. Deze vakantiewoningen zijn voorzien van massieve grenen vloeren welke verlijmd zijn met Lecol 2K PU-lijm. Dit project is gerealiseerd door Timpa Parketadvies uit Assen. De uitdaging was de snelheid van het bouwen. Binnen een paar weken stonden de vakantiewoningen. Door de combinatie van een sneldrogend cement en in sommige huizen een vochtscherm, Lecol PU280,  zijn alle woningen op tijd opgeleverd.


Sporthal in Niel

Sporthal in Niel (België)

De bestaande sportvloer is na jaren veelvuldig gebruik toe aan een nieuwe afwerking. De Junckers Beuken sportvloer is kaal geschuurd en afgewerkt met Lecol ProTech Primer en Lecol ProTech 2K Finish mat. Tussen de laatste laklagen in zijn de belijningen aangebracht. Ook Lecol Levert belijningsverfen op aanvraag.


Rijkswaterstaat in Leeuwarden

Rijkswaterstaat in Leeuwarden

Timpa Parketadvies uit Assen heeft van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen om Bamboe Zen te plaatsen in het gerenoveerde kantoorgebouw Middelzeehuys. Voor de verlijming van het kant-en-klaar afgewerkt product heeft men gekozen voor Lecol 2K PU-lijm. In dit kantoorgebouw zijn ook de wanden gemaakt van Bamboe plaatmateriaal. Deze zijn leverbaar via Maiburg Hout.


Volvo-showroom in Assen

Volvo-showrooms in diverse plaatsen

Door Volvo is gekozen voor een nieuwe corporate identity. Hierbij horen de eiken hoogkant vloeren in de showroom onder de nieuwe auto’s. De vloeren zijn in diverse showrooms, o.a. in Assen, Zeist, Zaandam, Den Haag, Veendam en Hoogeveen geplaatst met Lecol 2K PU-lijm of Lecol MS-lijm. Als afwerking wordt Lecol Accent Impregneerolie VL95 toegepast in combinatie met Lecol Balsem.


Stadsfeestzaal Antwerpen

Stadsfeestzaal in Antwerpen

De stadsfeestzaal is een Neoklassiek gebouw uit 1908. Na de brand eind 2000 is het gebouw volledig vernieuwd in de oude stijl. Tegenwoordig wordt het gebouw gebruikt als winkelcentrum. Onder auspiciën van monumentenzorg heeft men nieuwe eiken vloeren geplaatst. Hierbij heeft men de oude vloeren compleet nagemaakt. De vloeren zijn verlijmd met Lecol 2K PU-lijm en afgewerkt met Lecol Accent Impregneerolie VL95 in combinatie met Lecol Balsem. Het project was in handen van Lamina Parketmeester uit Destelbergen (België).


Hiernaast vindt u een aantal projecten dat wij met Lecol succesvol hebben begeleid. Per project vindt u meer informatie, ook over de gebruikte producten. 

Mr. Lecol Service

"Hulp of advies nodig bij een project? Schakel mij in!"

iconen