string(156) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'bamboe-1' ORDER BY modules_description"
Moso bamboe-producten - Maiburg | Schuurtechniek - Lijmen - Hout- Lecol

Moso bamboe-producten

Moso ziet in bamboe de oplossing om ontbossing van tropische regenwouden tegen te gaan. Met eigenschappen gelijkwaardig of zelfs beter dan hardhout, is Moso bamboe het ideale alternatief voor steeds schaarser tropisch hardhout.

Bamboe is één van de snelstgroeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld. Het neemt in grote hoeveelheden CO2 op tijdens de groei. Met bewezen duurzame bamboe producten biedt Moso een natuurlijk, snelgroeiend alternatief voor o.a. vloeren, balken en werkbladen.

Moso bamboe producten leveren ook een bijdrage aan duurzaam bouwen volgens de certificeringssystemen BREEAM en LEED.

  • Snelst groeiende hernieuwbare grondstof.

  • Duurzaam beheer van bamboe plantages.

  • Verkrijgbaar met FSC-certificering.

  • Enkele producten voldoen aan E0-norm m.b.t. formaldehyde-emissie.

  • Lange levensduur.

  • Uitstekend te recyclen.

  • CO2-neutraal of beter.

 

 

 

Moso Corporate Brochure Leaflet Moso Green Credentials    

Het Moso-leveringsprogramma bestaat uit de volgende productgroepen:

Massieve platen

De massieve plaat is een zeer decoratief plaatmateriaal welke bestaat uit meerdere lagen bamboe, beschikbaar in diverse variaties wat betreft afmeting, dikte, opbouw, stijl en kleur. Deze plaat is vooral interessant bij toepassingen waar de zijkant zichtbaar is, zoals traptreden en keuken-werkbladen.


1-laags platen (ook wel: dik-fineer)

De 1-laags plaat wordt vaak als bekleding van een drager (zoals MDF) gebruikt. Voor de meeste toepassingen geldt dat dit dubbelzijdig dient te gebeuren om eventueel kromtrekken van de plaat te voorkomen. Hiermee ontstaat een samengestelde plaat die met name vanuit esthetisch opzicht wordt gebruikt.


Fineer

Bamboefineer is een hoogwaardig fineer dat wordt gemaakt door vellen fineer van een bamboeblok te “snijden”. Omdat het zeer dun en kwetsbaar is, wordt er een (cellulose) vlies op de achterkant aangebracht. Hiermee kan het eenvoudig op elke drager worden geperst en in allerlei toepassingen in de interieurbouw en meubelsector worden gebruikt. Bamboefineer is leverbaar in diverse afmetingen, kleuren en stijlen en kan ook geleverd worden met formaldehydevrije lijm en eventueel FSC®-certificaat. Het wordt als A-keus geleverd, is zeer regelmatig in kleur, en kan dus met een zeer beperkt productieverlies worden toegepast.