string(170) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'groenere-alternatieven' ORDER BY modules_description"
Groene duurzame (decoratieve) plaatmaterialen

Producten die beter scoren op duurzaamheid

Wilt u producten toepassen die minder belastend zijn voor het milieu? Of wilt u bij de realisatie van uw projecten meer rekening houden met de risico's voor gezondheid en/of een positieve bijdrage leveren aan een gezonder binnenklimaat?

Wij helpen bij het maken van een betere keuze. Een hulpmiddel hiervoor is onze MAIGREEN-brochure en het daarin opgenomen MAIGREEN-assortiment. Alle producten hierin sluiten aan op duurzaam bouwen en kunnen een bijdrage leveren aan het behalen van een certificering met LEED en/of BREEAM.

PLAATMATERIAAL; ENKELE DUURZAME ALTERNATIEVEN

Enkele plaatmaterialen willen wij kort aan u voorstellen. Deze producten scoren veel beter dan gemiddeld op enkele duurzaamheidscriteria. De producteigenschappen zijn verder gelijk - soms zelfs beter - aan bestaande veel gebruikte producten. Daarom uitstekende alternatieven en mogelijkheden om uw producten en projecten duurzamer uit voeren.    


PFLEIDERER BALANCEBOARD
Deze ecologische spaanplaat van Pfleiderer is samengesteld uit een mix van hout en biomassa. Tot 35% is hout vervangen door snel aangroeiende grondstoffen (eenjarige planten). Klimaatbescherming door CO²-binding in eenjarige planten. 

Meer informatie over BalanceBoard

ECOBOARDS
ECOBoards is samengesteld uit verschillende biomassastromen. Dit zijn veelal afvalstromen die op deze wijze worden veredeld tot een nuttig en duurzaam product. Klimaatbescherming door CO²-binding in eenjarige planten. Formaldehydevrij verlijmd. 

Meer informatie over ECOBoards


PANGUANETA PANGUA PUREGLUE
Pangua PureGlue staat voor multiplex dat met behulp van speciale lijmtechnologie volledig formaldehydevrij verlijmd is.

Pangua PureGlue multiplex heeft een uitzonderlijk lage emissie en is de eerste en enige Europese multiplex met een CARB2 NAF certificering.

Meer informatie over Pangua Pureglue


MEDITE ECOLOGIQUE
Een MDF-plaat zonder toegevoegde formaldehyde speciaal ontwikkeld voor toepassingen in een gevoelig milieu waar formaldehyde-emissies tot een minimum beperkt moeten worden.

Meer informatie over Ecologique


MOSO
Moso ziet in bamboe de oplossing om ontbossing van tropische regenwouden tegen te gaan. Met eigenschappen gelijkwaardig of zelfs beter dan hardhout, is Moso bamboe het ideale alternatief voor steeds schaarser tropisch hardhout.

Bamboe is één van de snelstgroeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld. Het neemt in grote hoeveelheden CO2 op tijdens de groei. Met bewezen duur zame bamboe producten biedt Moso een natuurlijk, snelgroeiend alternatief voor o.a. vloeren, balken en werkbladen.

Meer informatie over bamboe-producten