string(160) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'duurzaamheid' ORDER BY modules_description"
Projecten duurzaam uitvoeren

Duurzaam assortiment

Als importeur en groothandel is assortimentsbeheer een dagelijkse bezigheid. Belangrijk aandachtspunt bij de samenstelling van ons assortiment is de mate van duurzaamheid van de producten. Wij houden rekening met de effecten van de producten en toepassingen op mens en milieu. 

De (proces)technologie is soms nog niet zover als Maiburg zou willen. Maar continue zijn wij op zoek naar alternatieven met een betere milieuprestatie. Wij stimuleren de productontwikkeling van onze leveranciers. Waar mogelijk proberen wij wettelijk opgelegde grenswaarden (ruim) te overtreffen. Nieuwe innovatieve producten geven wij een kans en steun in de rug.

Maiburg levert decoratief plaatmateriaal, schuurmateriaal, lijmen en producten voor de installatie, afwerking, renovatie en onderhoud van vloeren. In het kader van duurzaamheid spelen bij deze productgroepen (natuurlijke of herwinbare) grondstoffen, oplosmiddelen, emissies en vluchtige organische stoffen (VOS) een rol. 

 


Maiburg MAIGREEN®

Maiburg wil relaties graag goed informeren over producten en duurzaamheid en helpen betere keuzes te maken. Daarom is een brochure gemaakt met daarin veel nuttige informatie. U vindt hierin informatie over duurzame grondstoffen, emissies, oplosmiddelen, keurmerken en duurzaam bouwen met LEED / BREEAM. Verder vindt u hierin ons MAIGREEN®-assortiment met daarin alle productgroepen uit ons assortiment die beter dan gemiddeld scoren op gebied van duurzaamheid. 

Uitgebreide informatie over MAIGREEN®