string(159) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'fsc-en-pefc' ORDER BY modules_description"
Maiburg Hout. Voor plaatmateriaal met FSC- of PEFC-keurmerk.

Plaatmateriaal met FSC®- of PEFC™-keurmerk

Het is belangrijk dat kopers van hout kunnen controleren of het hout legaal geoogst is en duurzaam is beheerd. Hiervoor zijn keurmerken in het leven geroepen. 

Sinds 14 april 2010 is Maiburg Hout zowel FSC®- (volgens nummer CU-COC-814031 / CU-CW-814031) als PEFC™-gecertificeerd (CU-PEFC-814031). Bekijk hier onze certificaten: FSC en PEFC.

Bijna alle voorraadproducten van Maiburg hebben standaard een FSC- of PEFC-certificering. 

 

FSC®

Het FSC keurmerk is ontstaan uit de behoefte om het duurzaam  oogsten  van  hout  te  bevorderen.  Het  FSC- logo  geeft  de  garantie  dat  het  hout  afkomstig  is  uit duurzaam beheerd bos. Het keurmerk werkt vanuit een algemene  standaard  van  tien  Principes,  uitgewerkt  in Criteria, Indicatoren en Normen. Deze algemene standaard wordt per land of regio door een lokale werkgroep vertaald naar een lokale standaard. Zowel in de algemene vergadering als bij de lokale werkgroepen is het belangrijk dat de verhouding tussen groeperingen die  de  economische,  ecologische  en  sociale  aspecten vertegenwoordigen  in  evenwicht  is.  Hierdoor  kunnen alle partijen evenveel zeggenschap hebben. 

 

 

PEFC™

Een ander belangrijk keurmerk is PEFC, Programme for Endorsement of Forest Certification schemes, voorheen Het  Pan  European  Forest  Certificate. Het  PEFC-certificaat is een vrijwillige initiatief uit de particuliere sector. Het biedt de verzekering aan de klanten van boseigenaren dat de producten die zij  kopen, gecertificeerd zijn door onafhankelijke partijen, op basis van de PEFC-criteria. Deze criteria richten zich op het duurzame beheer van bos. Het doel van het PEFC-boscertificaat is de promotie van een internationaal geloofwaardig frame voor boscertificeringskeurmerken en -initiatieven in Europa en daarbuiten en de wederzijdse erkenning van de keurmerken. Het PEFC Technical Document en de statuten definiëren de basiseisen voor deze boscertificeringskeurmerken.

 

Wilt u uw project voorzien van FSC en/of PEFC gecertificeerd plaatmateriaal, vraag ons naar de mogelijkheden.