string(154) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'nieuws' ORDER BY modules_description"
Ontwerp een duurzamer interieur door inzicht in de milieu-impact, gezondheid en circulariteit van materialen!

Met Maiburg een duurzaam, gezond en circulair interieur realiseren

09-07-2018

Maiburg levert actief een bijdrage aan een duurzamere wereld.Dat wil zeggen rekening houden met de milieu-impact van producten en mate van circulariteit. Met steeds meer klanten werken wij intensief samen om de bebouwde omgeving en interieur op een duurzamere
manier te realiseren.

Dat is nog niet zo eenvoudig als het klinkt. Om aan duurzaamheid inhoud te geven is rekening houden
met de milieu-impact van producten en mate van
circulariteit belangrijk. Maar hoe krijg je hierin inzicht
en op welke wijze kun je producten eenvoudig en objectief met elkaar vergelijken? Als Founding Partner helpt Maiburg mee aan de ontwikkeling van het platform INSIDE/INSIDE.

 

INSIDE/INSIDE is hét eerste centrale online platform in Nederland, waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Gebruikers kunnen er materialen en duurzame interieurproducten- en materialen selecteren, detailinformatie lezen én betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact opzoeken en vergelijken. Zo krijg je in een overzicht de milieu-impact van uw interieur in beeld. Interieurarchitecten besparen tijd en geld, omdat het verzamelen van informatie een stuk gemakkelijker wordt. De output van het platform kan gebruikt worden in aanbestedingen en bijvoorbeeld bij BREEAM-NL certificering. Het platform INSIDE/INSIDE is in ontwikkeling en wordt eind 2018 gelanceerd.

VISIE EN INSPANNINGEN M.B.T. CIRCULARITEIT

In het vakblad Interieurbouw (uitgave juli 2018) staat het artikel 'Inzicht in circulariteit'. In dit artikel kunt u meer lezen over onze visie en inspanningen op dit gebied en samenwerking met andere marktpartijen. Lees hier het artikel

VERGROOT MET DE MAIGREEN®-BROCHURE UW KENNIS

In onze MAIGREEN®-brochure vindt u alles wat u moet weten over duurzaam bouwen, producteigenschappen en keurmerken met betrekking tot de productgroepen decoratief plaatmateriaal, lijmen, installatie en afwerking van houten vloeren en andere vloerbedekking.

Wilt u ook u kennis vergroten en de milieu-impact van producten mee laten wegen in uw keuzes? Vraag dan de MAIGREEN®-brochure aan of neem contact met ons op.

     

Terug