string(154) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'nieuws' ORDER BY modules_description"
MAIBURG-LECOL | Project Rabobank De Langstraat - Waalwijk

Project Rabobank De Langstraat - Waalwijk

14-03-2017

Begin 2017 heeft Rabobank De Langstraat zijn intrek genomen in het nieuwe duurzame hoofdkantoor in Waalwijk aan de A59. Het nieuwe gebouw heeft door de centralisatie van alle regiokantoren alle adviseurs op één locatie, ruimere openingstijden, een goede bereikbaarheid en biedt een ontmoetingsplek voor klanten, medewerkers en klanten onderling. Bovendien heeft het pand inmiddels het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat ontvangen.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe bank is de hal, een openbaar gebied van ca. 1.200 m² dat een diversiteit aan functies huisvest en het kloppend hart is van het gebouw. In dit gebied vindt men onder andere de receptie, een aantal servicedesks en spreekkamers, maar ook een werkcafé en instructieruimtes. Voor het complete project is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van lokale leveranciers en onderaannemers. Dit was ook een voorwaarde vanuit de opdrachtgever, die economische belangen van lokale partijen belangrijk vindt. De inrichting werd met name verzorgd door Heri Interieurprojecten uit Waalwijk. Hierbij is onder andere gebruikt gemaakt van decoratieve plaatmaterialen afkomstig van Maiburg. 

WAKOL-producten als basis voor de juiste installatie van de vloeren

Het stofferen van de vloeren lag in handen van Ben de Graaff Project BV. Zij hebben gezorgd voor de mooie afwerking van alle vloeren in het pand. Voor de juiste voorbehandeling van die vloeren, als ook het egaliseren en het verlijmen is gebruik gemaakt van de hoogwaardige producten van WAKOL, geleverd door Lecol. Het moderne en stoere eindresultaat van alle vloeren mag er zijn.

Er is gekozen voor verschillende vloerafwerkingen in het pand. Elk type vloerafwerking kent zijn eigen stappen. De anhydriet dekvloer in de centrale hal is eerst geprimerd met de WAKOL D3055 voor de juiste hechting. Daar bovenop is de houten vloer (kant-en-klaar geleverde multiplanken) verlijmd met de MS Polymeerlijm van WAKOL.

De spreek- en computerruimtes op verschillende verdiepingen waar tapijttegels gelegd moesten worden kennen een andere voorbereiding. Deze anhydriet ondervloeren zijn eerst geëgaliseerd met de WAKOL A620 (zie hiernaast) en vervolgens geprimerd met de watergebaseerde WAKOL D3040. Daarop liggen de tapijttegels welke zijn verlijmd met de speciale WAKOL D 965 Dispersie Fixeerlijm. De kracht van dit product zit hem in het feit dat het een verwijderbare antisliplijm betreft. Wel zo praktisch met losliggende delen.

Maar met goede producten alleen kom je er niet. Het eindresultaat valt of staat met de manier waarop een project gemanaged wordt. Wat je nodig hebt is expertise, veel ervaring en bovenal een flinke portie persoonlijke betrokkenheid. Dat heeft Lecol bij dit project wel waargemaakt.

Het decoratieve plaatmateriaal van Maiburg zorgt voor een mooie balans in het interieur

Qua interieur is onder andere gekozen voor gefineerd plaatmateriaal van Kaindl, geleverd door Maiburg. De platen Charismo europees eiken pippy oak (zie hiernaast), geven de meubelstukken een robuust uiterlijk maar garanderen een plaat zonder uitval van noesten.

De Leest is de ovaalvormige inbouw in de ontvangstruimte met een knipoog van de architect naar de historische lederindustrie van De Langstraat. Dit object, met recht de eyecatcher in de bankhal, is opgebouwd uit Panguaneta PureGlue multiplex. Een volledig formaldehydevrij verlijmde multiplex met een extreem lage emissie. Door toepassing van deze multiplex kan een belangrijke bijdrage worden geleverd aan terugdringing van emissies en een gezond binnenklimaat. Het sluit hiermee aan op duurzaam bouwen met LEED en BREEAM. Een eis aan dit specifieke project.

Sfeerimpressie van het ingerichte pand 

 

 

Terug