string(154) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'nieuws' ORDER BY modules_description"
LECOL - Project Noordbrabants Museum

Lecol in het Noordbrabants Museum (Den Bosch)

16-11-2012

In de binnenstad van ’s-Hertogenbosch gebeurt iets bijzonders. Het Noordbrabants Museum ondergaat een fantastische metamorfose en ontwikkelt zich tot een opwindend complex waarin oud en nieuw door elkaar heen lopen.

Vloerenspecialist Ben de Graaff Project BV is verantwoordelijk voor het renoveren en aanhelen van de vloeren en is dus aan de slag gegaan met het leggen en afwerken van verschillende tapis vloeren. In de oude statenzaal is een nieuwe eiken visgraatvloer geplaatst. In de erkerzaal zijn de bestaande eiken Versailles patroonvloeren aangeheeld en opgeknapt. De verschillende vloeren zijn verlijmd met Lecol 1650 dispersielijm. Voor de afwerking van al het parket in het pand is de Lecol 2K Impregneerolie Transparant gebruikt. Het eindresultaat mag er echt wezen! Het onderhoud van alle vloeren zal worden gedaan met de Lecol WaxCare. Een onderzoeksbureau dat het museum in de arm heeft genomen heeft deze watergebaseerde onderhoudsolie geadviseerd, omdat het (bewezen) schilderijen niet aantast.

Dit project is uitvoerig beschreven in het vakblad Floor Forum. Lees hier het volledige artikel
Renovatie en vernieuwing van Versailles- en visgraatvloeren voor Noordbrabants Museum in Den Bosch


      

 

Terug