string(154) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'nieuws' ORDER BY modules_description"
Ondervloercontrole standaard Lecol-service - Maiburg | Schuurtechniek - Lijmen - Hout- Lecol

Ondervloercontrole standaard Lecol-service

06-05-2014

De ondervloer vormt de basis van iedere parketvloer. Om een parketvloer succesvol te kunnen installeren is het dus van groot belang dat de ondervloer aan een aantal eisen voldoet. Is dit niet het geval dan kunnen er grote problemen ontstaan. Door de ondervloer op een aantal punten te controleren kan er beoordeeld worden of deze geschikt is om de parketvloer te installeren of dat er voorbewerkingen op deze ondervloer noodzakelijk zijn.

Welke ondervloeren komen we tegen 
De meest voorkomende ondervloer in Nederland zijn:

  • Calciumsulfaatgebonden dekvloer (anhydriet)
  • Houten ondervloer
  • Tegelvloer
  • Zandcementgebonden dekvloer

Checklist
Voor de installatie en afwerking van houten vloeren en parket gaat het niet alleen over de ondervloer, maar ook over de omgeving / omstandigheden. Aspecten zoals vochtigheid, vlakheid en vormvastheid zijn daarbij van het grootste belang. Om een goed resultaat te krijgen zijn er controlevoorschriften opgesteld. Om een ondervloer dus eenvoudig op verschillende punten te kunnen controleren hebben we een checklist opgesteld. Download hier de Lecol-checklist.

Oppervlaktelaser
Een onderdeel van de ondervloercontrole is het meten van de vlakheid. Hiervoor hebben we de Bosch GSL 2 Professional Oppervlaktelaser in ons assortiment zitten. Dit is een laser oppervlaktevlakheidsmeter waarmee je ondervloeren, zoals dek- of betonvloeren, heel eenvoudig, snel en zeer precies kunt controleren op putten en verhevenheden.

  1. De Bosch oppervlaktelaser is
  2. - Enorm snel: niet bukken, niet nameten, geen tweede man
  3. - Absoluut precies: brengt elke fout aan het licht
  4. - Over de hele oppervlakte: binnen enkele minuten


Voor meer informatie over dit product (folder en video) zie de volgende link Bosch GSL 2 Professional Oppervlaktelaser.

 

Standaard Lecol-service
Als u een probleemvloer hebt of niet zeker bent van de kwaliteit van een vloer, kunt u een ondervoercontrole ook door ons laten doen. Lecol neemt dan deze zorg bij u weg. Een technische adviseur beoordeelt voor u de kwaliteit van de ondervloer op maar liefst 12 punten. De ondervloer wordt vervolgens of schriftelijk goedgekeurd of wij doen u aanbevelingen om de kwaliteit van de ondervloer te verbeteren. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij een perfecte controle uitvoeren en u aan de hand van de uitslag een weloverwogen advies geven.  

Wilt u meer informatie over een van bovenstaande onderwerpen en kunt u het niet terugvinden op de website? Stel dan uw vraag via onderstaande button. Wij helpen u graag verder!

Terug