string(154) "SELECT * FROM maiburg.mai_modules WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'nieuws' ORDER BY modules_description"
Introductie 1919 siawood - Maiburg | Schuurtechniek - Lijmen - Hout- Lecol

Introductie 1919 siawood

17-10-2014

Speciaal voor de industriële houtbewerking introduceert het bedrijf nu een vernieuwde kwaliteit schuurmateriaal; 1919 siawood +. Een nieuwe standaard in stationaire houtbewerking.

MAKER 5
Sia Abrasives heeft sinds twee jaar haar nieuwste productiestraat Maker 5 in gebruik. Hiermee produceert het bedrijf jaarlijks maarliefst 40 miljoen vierkante meter schuurmaterialen met een maximale productiesnelheid van 80 meter per minuut. Dit resulteert in zeer hoogwaardige Zwitserse kwaliteitsproducten, gemaakt met de beste grondstoffen en materialen.

Dankzij een van ’s werelds modernste productietechnologieën, kennen de producten in de vernieuwde serie 1919 siawood + excellente producteigenschappen. Daarnaast is het met Maker 5 mogelijk om de banden breder te produceren. Sia is nu in de positie om een band te produceren tot een breedte van 1700 mm, waar dat voorheen maximaal 1330mm bleek. Een roep van vele industriële bedrijven om banden met zo weinig mogelijk verbindingen wordt beantwoord. Dat verhoogt niet alleen de productiviteit maar ook de oppervlaktekwaliteit. Het resultaat is een perfect schuurbeeld.

VOORDELEN

 • Premium product voor de hoogste kwaliteitseisen in stationaire houtbewerking
 • Minimaal vollopen dankzij moderne strooitechnologie
 • Excellente prestaties en lange levensduur
 • Perfecte oppervlaktes dankzij TopTec
 • Zeer hoge materiaalafname met goede afwerking
 • Uitzonderlijke stabiliteit en stijfheid van de backing – extra versterkt voor zware bewerkingen in het korrelbereik P36 tot P80
 • Lagere schuurkosten dankzij langere standtijd en dus minder bandwissels

De 1919 siawood + kwaliteit wordt met name ingezet in machinebewerkingen voor:

 • Kalibreren van oppervlaktes
 • Voorschuren van massief hout en houtproducten
 • Fijn schuren van massief hout, fineer en houtproducten

De vernieuwde serie 1919 siawood + vervangt de oude 1919-serie helemaal en loopt langzaam in vanaf september 2014. Deze serie is herkenbaar aan de sticker die tijdelijk op alle verpakkingen wordt geplakt. Ook de backing van de banden wordt bedrukt met de nieuwe naam 1919 siawood +.

PROFESSIONELE SCHUURMATERIALEN VAN DE VOLGENDE GENERATIE

Afname / schuurresultaat
Bij kalibreren of afwerken van massief hout en overige houtproducten is het rendement van het schuurmateriaal met name afhankelijk van het schuurvermogen, en daarmee de afnameprestatie. De hoogwaardige, blauw gebrande aluminiumoxide en de gecontroleerde verdeling stellen ons in staat om het afnamevermogen van de 1919 siawood + kwaliteit met nog eens 20% te verhogen.

Uw voordeel: De verbeterde schuurresultaten van 1919 siawood + verkorten het schuurproces en verbeteren uw productiviteit.

Vollopen / standtijd
Bij het schuren van hout –vooral harshoudend, zacht hout- bepalen vooral de warmteontwikkeling en het vollopen van de schuurband de standtijd van het schuurmateriaal. Dankzij de modernste, gecontroleerde strooitechnologie op Maker 5 kan een duidelijke standtijdverbetering bereikt worden.

Uw voordeel: De de nieuwe generatie 1919 siawood + schuurt u tot 30% langer dan met de beproefde 1919 siawood - voor een maximale productiviteit en processtabiliteit.

Stabiliteit / Inscheurweerstand
Een schuurband wordt bij het kalibreren of ook bij het randschuren bijzonder sterk belast. Hoe stabieler en steviger de schuurband is, hoe kleiner de waarschijnlijkheid van bandscheuren en onproductieve stilstandtijden. Daarom is in het korrelbereik P36 tot P80 de 1919 siawood + kwaliteit nogmaals met 15% versterkt.

Uw voordeel: verminderde kans op bandscheuren en onproductieve stilstandtijden dankzij de stabielste papieren dragermaterialen op de markt.

Bekijk de brochure hier

 

Terug