string(154) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'nieuws' ORDER BY modules_description"
Inside/Inside platform interieur - Maiburg | Schuurtechniek - Lijmen - Hout- Lecol

Inside/Inside platform interieur

16-03-2018

De aandacht voor duurzaamheid groeit. Naast een duurzaam gebouw vragen steeds meer klanten ook om een duurzaam interieur. Vanwege de impact die het heeft op de gezondheid en tevredenheid van werknemers, maar ook vanwege de milieubelasting door de veelal korte vervangtijd. Interieurarchitecten en ontwerpers kunnen hierin een cruciale rol in spelen. Zij zijn immers degenen die duurzaam bouwen tastbaar maken voor de gebruiker en bewoner van een gebouw. Maar hoe weet je nou hoe milieuvriendelijk een interieur is? Er zijn voor het interieur nog weinig regels en wetten. Het verzamelen van data over materialen is daarnaast een tijdrovende bezigheid. Daarom introduceren DGBC, NIBE en Ex Interiors een nieuw initiatief: INSIDE/INSIDE.

INSIDE/INSIDE wordt hét centrale online platform waar inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. Gebruikers kunnen er materialen en duurzame interieurproducten- en materialen selecteren, detailinformatie lezen, een moodboard creeren én betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact opzoeken en vergelijken. Als een interieurarchitect een interieur heeft geselecteerd en een favorietenlijst (winkelmandje) heeft aangemaakt dan kan er worden afgerekend op milieuaspecten. In één overzicht is te zien welke impact het interieur heeft en waar de grote posten zitten. Misschien die stoelpoten van chroom toch vervangen voor een duurzamer alternatief? 

 BEKIJK PROMOTIEVIDEO INSIDE/INSIDE

 

MAIBURG FOUNDING PARTNER

Maiburg vindt duurzaamheid belangrijk en wil haar relaties daarom goed informeren over dit thema. Kennis delen en klantgerichte ondersteuning zit in de genen van Maiburg. Dat geldt ook op het gebied van duurzaamheid en milieu-impact. In onze MAIGREEN® brochure vindt u veel informatie over duurzame grondstoffen, emissies, oplosmiddelen, keurmerken en duurzaam bouwen volgens BREEAM en LEED. Verder vindt u hierin een assortiment met productgroepen die beter dan gemiddeld scoren op het gebied van duurzaamheid.

Ook nieuwe productontwikkelingen en initiatieven ondersteunt Maiburg graag. Daarom is Maiburg als founding partner verbonden aan het Inside/Inside platform interieur.

MATERIAL XPERIENCE 2018

Op 15 maart organiseerden de initiatiefnemers Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors een debat over de noodzaak van dit nieuwe platform tijdens de beurs MaterialXperience.

 

 

 

 

 

 

 

 

Maiburg heeft zich aangesloten als founding partner en ging met de andere founders en initiatiefnemers in gesprek over het belang van het nieuwe platform welke tijdens Dutch Deisgn week in oktober officieel wordt gelanceerd. De output van het platform kan onder andere worden gebruikt in aanbestedingen en voor certificeringen. Odette Ex, oprichter van Ex Interiors, hierover: ‘’Het platform zal mij en mijn collega’s in de branche veel tijd gaan besparen, omdat het verzamelen van informatie over de duurzaamheidsprestatie van interieurproducten een stuk gemakkelijker wordt.” 

Meer informatie over dit thema? Neem contact met ons op!

Terug