string(154) "SELECT * FROM maiburg.mai_modules WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'nieuws' ORDER BY modules_description"
LECOL | Egaliseren & egaliseermiddelen

Een supergladde ondergrond creëren

06-05-2014

Na een ondervloercontrole en de juiste voorbehandeling van de vloer zal, voordat een houten vloer of parket gelegd kan worden, in een aantal gevallen de vloer geëgaliseerd moeten worden. Voor het leggen van een pvc-vloer is dit essentieel. Alleen zo komt u tot een perfect eindresultaat.

Lecol levert twee typen egaliseermiddelen: Wakol Z 615 en Wakol Z 670. Deze egaliseermiddelen drogen zeer snel (meestal binnen 24 uur), zodat de vloer snel geïnstalleerd kan worden. Andere voordelen van deze vormvaste en zeer sterke Wakol-egaliseermiddelen:

 • Creëert een zeer vlakke ondervloer
 • Creëert een zuigende ondervloer
 • Heft ruwheden op
 • Is uitstekend geschikt voor verlijming van parketvloeren

Wakol Z 615 is een stofarm egaliseermiddel dat uitstekend vloeit. Het egaliseert oneffenheden van 1 tot 10 mm op steenachtige ondervloeren, zoals zandcement, anhydriet en tegels. Het is uitermate geschikt voor het installeren van parket-, kurk en pvc-vloeren. EMI-code: EC1 PLUS R.

Wakol Z 670 is een vezelversterkt egaliseermiddel geschikt voor het installeren op houten ondervloeren. Het is uitermate geschikt voor het installeren van parket-, kurk en pvc-vloeren. Het egaliseert oneffenheden in houten ondervloeren met een laagdikte van 3 tot 15 mm. EMI-code: EC1.

Instructiefilms
We hebben een aantal films gemaakt over egaliseren. Hier ziet u stapsgewijs hoe u dient te egaliseren. Altijd handig om het in beelden te zien:

 1. Het egaliseren van een tegelvloer
 2. Het egaliseren van een zandcement dekvloer

   


NIEUW | Wakol AR 114 Wapeningsvezels


Wakol AR 114 Wapeningsvezels zijn los toe te voegen glasvezels voor de wapening van het egaliseermiddel Wakol Z 615. Hierdoor is er een vermindering van scheurvorming op:

 • Instabiele ondervloeren
 • Houten ondervloeren
 • Renovatieplaten


Verbeterde verpakkingen egaliseermiddelen

Sinds een jaar is Wakol bezig alle verpakkingen van de egaliseermiddelen om te zetten naar een nieuwe, veel gebruiksvriendelijkere verpakking: makkelijker te tillen en makkelijker te openen. Nog niet alle egaliseermiddelen hebben dit, maar u zult het zelf snel genoeg ondervinden. 

Klik op foto’s hieronder voor een filmpje met de handleiding (in het Duits).


 

 

 

 

 

Wilt u meer informatie over een van bovenstaande onderwerpen en kunt u het niet terugvinden op de website? Stel dan uw vraag via onderstaande button. Wij helpen u graag verder!

Terug