string(154) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'nieuws' ORDER BY modules_description"
LECOL | Cursus Probleemloos egaliseren 2018 succes!

Cursisten met een zeer goed gevoel (en een certificaat!) de deur uit!

05-06-2018

Goed egaliseren begint bij een goede voorbehandeling van de vloer. Daarvoor is kennis van de verschillende type ondervloeren en producten, maar zeer zeker ook vakmanschap nodig. Zonder een goede ondervloercontrole en een perfect geëgaliseerde ondervloer is er ook geen perfect eindresultaat. Op basis daarvan vond Lecol het nuttig hun kennis over te dragen en met een cursus te komen. Dit resulteerde in de cursus Probleemloos egaliseren die gisteren plaatsvond in ons bedrijfspand in Waalwijk, exclusief voor professionele en ervaren vakparketteurs en stoffeerders die een goede ondervloercontrole kunnen uitvoeren.


DEMONSTRATIES

Onder begeleiding van onze deskundigen (als ook een zeer bekwame afgevaardigde van leverancier Wakol) werden de cursisten aan de hand meegenomen om probleemloos te leren egaliseren. Alle kneepjes van het egaliseren werden uitgelicht. Naast een belangrijk stuk theorie over verschillende type ondervloeren, reinigen, primeren, egaliseren, productkennis was een groot deel van de dag ingevuld met praktijk. Er werden vervolgens demonstraties gegeven over o.a. het vullen van (grote) gaten en dorpels, scheurreparaties, sleuven vullen bij vloerverwarming en schuren van tegels.


ZELF AAN DE SLAG

Na de theorie, demonstraties van alle onderdelen en met een goed gevulde maag was het aan de cursisten om zelf aan de slag te gaan. In een grote ruimte lagen alle materialen en proefopstellingen klaar om los te gaan. Door het zelf te doen en te ervaren leer je het namelijk pas echt goed. Ondanks de warmte werd er hard gewerkt en werden er vele vragen gesteld.

  


EXAMEN EN BORREL

De dag werd afgesloten met een door iedereen zeer goed gemaakt examen en een informele borrel, waar nog genoeg werd nagepraat over alles wat met het vloerenvak te maken heeft. Iedereen ging naar huis met een welverdiend certificaat "Gecertificeerd egaliseerder" op zak. Kortom, er zijn weer een 20-tal gecertificeerde egaliseerders extra in de branche. Dat komt de kwaliteit van onze vloeren zeker ten goede. Heren en dame, gefeliciteerd allemaal en succes met alle werkzaamheden!

 

Terug