text.skipToContent text.skipToNavigation

Spaanplaat gemelamineerd.

Bij gemelamineerde spaanplaten wordt een spaanplaat aan beide zijdes verlijmd met meerdere melaminelagen. Melamine is een geïmpregneerde papierlaag die aan de buitenkant van de spaanplaat wordt aangebracht. De toplaag is verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren, afhankelijk van de leverancier. Hierdoor heb je een eindeloze keuze uit schitterende gemelamineerde spaanplaten die geschikt zijn voor jouw project.

Merken gemelamineerd spaanplaat

 Maiburg heeft een uitgebreid programma van gemelamineerd spaanplaat. Maiburg levert uit voorraad 600 verschillende kleuren van Thermopal (Pfleiderer), Kaindl, Alvic en Econ. Van bijna alle decoren is er passende kantenband uit voorraad te leveren. Aangezien spaanplaat de basis is, is het al mogelijk om je gemelamineerde spaanplaat te krijgen vanaf 8 mm tot en met een dikte van 38 mm. De meest gebruikte prima te voorzien van een decorpapier. Daardoor is gemelamineerd spaanplaat over het algemeen leverbaar in diktes van 8mm tot en met 38mm in verschillende afmetingen en merken.

Toepassingen gemelamineerde spaanplaat

Gemelamineerd spaanplaat is gemakkelijk te bewerken en is daarom een van de meest gebruikte materialen in de meubelbouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kasten, keukens, boekenplanken en niet-dragende afscheidingen. Het wordt voornamelijk voor verticale toepassingen in kasten, keukens en afscheidingen gebruikt. Voor horizontaal gebruik adviseren wij HPL. Deze is in veel gevallen in kleurkoppeling met gemelamineerd plaatmateriaal verkrijgbaar. Met kantenmateriaal in dezelfde kleur en structuur zijn de kanten spaanplaat direct niet meer zichtbaar.

Bestel nu jouw gemelamineerde spaanplaat online. Direct uit voorraad leverbaar, dus wanneer je voor 16:00 bestelt is het de volgende leverdag al bezorgd.