text.skipToContent text.skipToNavigation

Kantenband.


Voor ons complete voorraadassortiment gemelamineerd plaatmateriaal van de merken Duropal, Econ, Formica, Kaindl, Unilin, Pfleiderer en Thermopal leveren wij ook de bijpassende ABS- en fineerkantenband direct uit voorraad. 

Maiburg heeft voor kantenmateriaal gekozen Döllken. Döllken voorziet meubelproducenten en interieurbouwers over de gehele wereld van kantenmateriaal om gemelamineerd spaanplaat af te werken. Regelmatig wordt het leveringsprogramma uitgebreid en aangepast aan de laatste technieken en trends. Er is altijd een volledige koppeling met de unikleuren, houtdecors en structuren in de design collecties van bekende merken. 

ABS-kantenmateriaal


 
Dollken-kantenband

Dollken-kantenband

Döllken kantenmateriaal

Snelle levering kantenband

De juiste ABS-kantenband bij het volledige Maiburg-voorraadprogramma gemelamineerd   

Döllken decor

Döllken - bij iedere kleur en decor bijpassend kantenmateriaal

Wij kunnen je alles vertellen over de Döllken-producten en actuele design-collectie. We hebben onder andere de kleuren kantenband wit en kantenband zwart, het totale overzicht aan kleuren zie je hier. Voor monstermateriaal kan je ook bij ons terecht. 

Wij geven je graag persoonlijk advies
contact

Productgroepen kantenmateriaal Döllken:

ABS-, PP-, PVC- en PMMA-kantenmateriaal

ABS-, PP-, PVC- en PMMA-kantenmateriaal
Het Döllken-leveringsprogramma omvat verschillende soorten thermoplastische kantenmaterialen. Afhankelijk van producttype en/of toepassing wordt ABS, PP, PVC of PMMA (3D) gebruikt als basismateriaal.

In totaal zijn meer dan 250 verschillende afmetingen verkrijgbaar. Samen met het zeer grote aantal in kleuren en decors brengt dit het aantal verschillende artikelen op 25.000.

3D-kantenmateriaal

3D-kantenmateriaal
3D-kanten betreft een volledig nieuwe generatie kantenmateriaal, door Döllken ontwikkeld en gepatenteerd. De 3D-kanten blinkt uit in kleur, contrast en glans en geeft een sensationeel diepte-effect. Dit 3D-effect en de hoge kwaliteit maakt van ieder meubel een object met een bijzondere uitstraling.

 Fusion-Edge
Fusion-Edge
Door de stijgende vraag naar nog meer kwaliteit is een nulvoeg ook in keuken-, meubel- en interieurbouw een belangrijk streven. Döllken komt hieraan tegemoet met Fusion-Edge. Een nulvoeg wordt verkrijgen door kanten aan te brengen zonder gebruik van smeltlijm.
Voor deze toepassing was een nieuwe techniek nodig en heeft Döllken FUSION-EDGE, een volledig nieuwe generatie kantenmateriaal, ontwikkeld. 
FUSION-EDGE functioneert met alle op dit moment in de industrie gebruikte verbindingstechnieken en warmtebronnen. Dus naast de bekende lasertechnologie zijn ook plasma- en heteluchttechniek geschikt.

Digital Edge

Digital Edge
Met behulp van een nieuwe techniek is het mogelijk om kantenmateriaal te voorzien van zelf bedachte individuele motieven (logo's, afbeeldingen, teksten, etc.). Met Digital-Edge van Döllken worden dromen van designers werkelijkheid. Probeer het zelf uit en ontwerp je eigen kantenmateriaal.
Digitaal bedrukt kantenmateriaal maakt het voor creatieve meubelproducten of interieurarchitecten mogelijk om in bijvoorbeeld een winkel unieke accenten in het interieur te verwerken. Digitaal bedrukte kanten zorgen voor een meer onderscheidend karakter, personalisering, betere merkuitstraling en kunnen ook bijdragen aan communicatie- en promotiedoelstellingen.

 Aqua-Stop-Pen
Aqua-Stop-Pen
Dankzij AQUA-STOP-PEN behoort zwelling van plaatmateriaal tot het verleden.

Plaatmateriaal kan door blootstelling aan vocht gaan zwellen. Als dat gebeurt is schade niet meer te voorkomen. Door beschadigingen kan het voorkomen plaatmateriaal en kanten niet perfect op elkaar aansluiten. Dit is niet altijd met het blote oog te zien. Kleine haarscheurtjes geven vocht de kans om in het materiaal te dringen. Met de AQUA-STOP-PEN van Döllken kan het oppervlak worden afgedicht en garandeert dit een lange levensduur van het meubel.
Eenvoudig in gebruik
De AQUA-STOP-PEN betreft een speciale huls (tegen uitdrogen) die kan worden bijgevuld. De te behandelen voegen kunnen eenvoudig vochtig worden gemaakt. Naar een minuut wachttijd is de voeg al duurzaam afgedicht.