text.skipToContent text.skipToNavigation

Anti-hechtmiddel van Acmos voor de houtverwerkende industrie.

De volgende anti-hechtmiddelen zitten in het assortiment:


 

Acmos 100-2450

Acmos 100 2450

Acmos 100-2450 is een scheidingsmiddel. Bij de vervaardiging van dit product worden grondstoffen gebruikt, die volgens de Wet op Gevaarlijke Stoffen niet als giftig of kankerverwekkend worden gekenmerkt.

Eigenschappen:
Acmos 100-2450 bevat geen siliconen of FCKW-drijfgas. Verhindert hechting van diverse lijmsoorten zoals bijvoorbeeld dextrine-, dispersie-, dierlijke-, contact-, smeltlijmen, phenol, melamine- en andere soortgelijke harsen.

Toepassing:
Ideaal voor het gebruik op moeilijk bereikbare plaatsen (spray). Op de te beschermen vlakken dun opspuiten. De Acmos is uitermate geschikt voor kantenaanlijmmachines.


Acmos 1124 B

Acmos 1124B

Acmos 1124 B is een anti-hechtmiddel voor Ureum-, Melaminehars, en PVAC-lijmen.

Eigenschappen:
Acmos 1124 B is olie- en siliconenvrij en kleeft niet aan de pers. Lijmresten kunnen eenvoudig verwijderd worden. Acmos 1124 B is neutraal voor het te behandelen materiaal en is verdraagzaam met de huid.

Verwerking:
Acmos 1124 B dun opbrengen met doek of treklat. Het scheidingsmiddel altijd op verwarmde oppervlakken opbrengen of de pers na opbrengst verwarmen. Alleen dan ontstaat een dichtgesmolten en beschermende film. Is geschikt voor alle perstemperaturen, ook boven 120°C.

Acmos 101-5060

Acmos 101 5060

Acmos 101-5060 is een scheidingsmiddel. Bij de vervaardiging van dit product worden grondstoffen gebruikt, die volgens de Wet op Gevaarlijke Stoffen niet als giftig of kankerverwekkend worden gekenmerkt.

Eigenschappen:
Acmos 101-5060 is op diverse persen universeel toepasbaar en verhindert hechting van diverse lijmsoorten zoals bijvoorbeeld dispersie-, dierlijke lijmen, phenol, melamine- en andere soortgelijke harsen. Bij houtfineer Acmos 1124-B toepassen.

Toepassingen:
Met doeken, kwast of spuit dun op de te beschermen vlakken aanbrengen. Kort laten inwerken. Uitgeharde witte lijmrestanten dik insmeren en na 15 min. met spatel afsteken.


Acmosol kunststofreiniger

Acmosol kunststofreiniger

Acmosol is een kunststofreiniger. Bij de vervaardiging van dit product worden grondstoffen gebruikt, die volgens de Wet op Gevaarlijke Stoffen niet als giftig of kankerverwekkend worden gekenmerkt.

Eigenschappen:
Acmosol is niet brandbaar, niet giftig en kan met water verdund worden. Door de diversiteit aan kunststofoppervlakken is een universele gebruiksaanwijzing niet mogelijk. Daarom altijd eerst op een onopvallend deel uitproberen.

Toepassingen:
Acmosol dient met behulp van een spons verwerkt te worden. Zuivere oppervlakken met vochtige doek afnemen.