string(169) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'lobasol-activecolor-1' ORDER BY modules_description"
LOBASOL® ActiveColor | Voor nog meer kleurverdieping - Maiburg | Schuurtechniek - Lijmen - Hout- Lecol

LOBASOL® ActiveColor | Voor nog meer kleurverdieping

LOBASOL® ActiveColor is een watergebaseerde reactieve beits geschikt voor het verkrijgen van natuurlijke 3D-kleureffecten. De kleurintensiteit is afhankelijk van de hoeveelheid tannine in het hout. Het tanninevrije spinthout reageert niet met de beits. Het resultaat is een uniek natuurlijk kleureffect zoals gerookt eiken. In combinatie met LOBASOL® HS 2K ImpactOil Color kunnen heel veel kleureffecten worden bereikt!

Producteigenschappen:

  • Aanzetvrij
  • Natuurlijke kleureffecten 
  • Watergebaseerd 
  • Geurloos 
  • In combinatie met LOBASOL® HS 2K ImpactOil en ImpactOilColor kunnen verschillende kleureffecten worden bereikt en een anti-slip effect volgens klasse R9 of klasse R10 volgens BGR 181 en DIN 51130
  • Verbruik: 80 - 100 ml/m²
  • Verpakking (bestelnr.): 2,5 liter | GRIJS (132173) / BRUIN (132174)

De vloer is het belangrijkste element voor een hoogwaardig interieur. Met LOBASOL® ActiveColor is de trend gezet naar rijke kleurcontrasten. De nieuwe beits brengt namelijk het hout tot leven en is geschikt voor tanninerijke houtsoorten, zoals eiken. Het is geschikt voor het maken van natuurlijke kleureffecten, zoals het uiterlijk van gerookt hout. Zodoende worden levendige dessins geproduceerd: zelfs 3D-effecten of vloeren met een rustieke, antieke (vintage) look.

Eenvoudig aan te brengen & sensationele effecten
LOBASOL® ActiveColor is verkrijgbaar in de kleurtinten bruin en grijs - beide accentueren de structuur van het hout op verschillende manieren. LOBASOL® ActiveColor kan heel eenvoudig worden aangebracht met een spraypomp. De watergedragen beits is volledig geurvrij, kan worden verdund met water en moet een nacht drogen.

Na de houten vloer voorbehandeld te hebben met de reactieve beits zorgt de LOBASOL® HS 2K ImpactOil voor een natuurlijke en betrouwbare bescherming. Een grote verscheidenheid van aangepaste kleuren kunnen worden bereikt door de keuze uit tien kleuren van HS 2K ImpactOilColor. De verschillende kleuren kunnen dus ook worden gemengd en / of gebruikt in combinatie met LOBASOL® ActiveColor voor talloze ontwerpmogelijkheden die interieurarchitecten en opdrachtgevers zal verbazen.

De kleur van de afgewerkte vloer hangt altijd af van het hout zelf, maar zeker ook van zijn structuur, porositeit, tanninegehalte en schuurbeeld. Het is daarom raadzaam om verschillende monsters te maken op borden van de originele houten vloer, totdat het gewenste effect is bereikt.

Stappenplan en product sheet
Hieronder vindt u een stappenplan van het aanbrengen van de LOBASOL® ActiveColor als ook het product sheet.

                         


Zelf ervaren?
Om gebruikers te helpen de vele aantrekkelijke kleurencombinaties te vergelijken en te kiezen welke het best geschikt is voor hun vloer, hebben we een monsterset (artikelnr. 132282) in het assortiment met daarin 12 x 0,1 liter ActiveColor en ImpactOil. Interesse? Neem contact op met uw vertegenwoordiger of de afdeling verkoop (verkoop@lecol.nl / 0416 566 540) of bestel meteen via de webshop!