string(166) "SELECT * FROM maiburg.mai_modules WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'voorstrijkmiddelen' ORDER BY modules_description"
LECOL | Voorbehandeling van houten vloeren & parket

Voorbehandeling voor houten vloeren & parket

Om een vloer uiteindelijk goed te kunnen leggen is een voorbehandeling van de ondervloer ook van essentieel belang. Soms moet de vloer extra verstevigd worden of is er een voorstrijkmiddel nodig. Lecol heeft hiervoor een aantal producten van het merk Wakol in het assortiment zitten. 

 • Versteviging

  Versteviging

  Voor het verstevigen van een vloer hebben we o.a. een gebruiksklare primer voor poreuze en compleet broze, zuigende, cementgebaseerde ondervloeren. Verder is er een silicaatlijm voor het renoveren van scheuren in de dekvloer.

  Bekijk assortiment Versteviging
 • Voorstrijkmiddelen

  Voorstrijkmiddelen

  In het assortiment Voorstrijkmiddelen hebben we onder andere een 1-componenten MS-voorstrijkmiddel en een PU-voorstrijkmiddel die tevens gebruikt kan worden als vochtscherm en binnen 45 minuten droog is (Wakol PU280). 

  Bekijk assortiment Voorstrijkmiddelen

 

Vergelijkingstabel Wakol D3040 en Wakol PU280 Polyurethaan voorstrijkmiddel

ToepassingWakol D3040Wakol PU280 Polyurethaan voorstrijkmiddel
Droogtijd op zandcement ca. 60 minuten ca. 45 minuten
Droogtijd op anhydriet 2-4 uur ca. 45 minuten
Toepasbaar als vochtscherm Nee Ja

* Deze vergelijking gaat alleen op onder egaliseermiddelen, omdat de Wakol D3040 niet mag worden gebruikt onder parketlijmen. Verder is het zo dat onder egaliseermiddelen de Wakol PU280 Polyurethaan voorstrijkmiddel altijd gevolgd moet worden door een laag Wakol D3045.

 

 

Wilt u meer informatie over een van onze voorbehandeling, of wenst u een informatiefolder aan te vragen?