string(172) "SELECT *  FROM maiburg.mai_modules  WHERE modules_selectable = 'ja' AND modules_active = '1' AND modules_safetitle = 'lijmen-lakken-olien-leed' ORDER BY modules_description"
Lijmen, lakken, oliën LEED-conform - Maiburg | Schuurtechniek - Lijmen - Hout- Lecol

Lijmen, lakken, oliën LEED-conform

LEED staat voor Leadership in Energy & Environmental Design. Het is sinds 2000 ontwikkeld, op basis van BREEAM, door de United States Green Building Council (USGBC). De USGBC is een coalitie van commerciële, publieke en non-profitpartijen in de bouw.

De USGBC streeft naar een duurzamere aanpak van het ontwerp, de uitvoering en beheer van de gebouwde omgeving. Qua aandachtsveld richt LEED zich op woningen, omgevingsontwikkeling, commerciële interieurs, nieuwbouw, scholen, gezondheidszorg en winkels. LEED is vooral Amerikaans georiënteerd.


Er zijn 5 LEED-varianten, elk afgestemd op een andere tak van de bouwindustrie. Per LEED-variant kan men vier verschillende niveaus van kwalificatie behalen; Gecertificeerd, Silver, Gold en Platinum.


Het behaalde niveau wordt vastgesteld aan de hand van 6 verschillende categorieën. In iedere categorie worden eisen (credits) gesteld en kunnen punten worden behaald.


LEED kent (in tegenstelling van BREEAM-NL) ook een certificering voor het interieur van commerciële gebouwen, detailhandel en hotels.

 

 

LEED-CONFORM; LIJMEN, LAKKEN EN OLIËN  

Lecol kan u uitstekend helpen bij een LEED-conforme invulling van een bestek.

Wij informeren u graag over de eisen die LEED stelt aan door ons geleverde productgroepen. Waaronder MDF, multiplex, (gemelamineerd) spaanplaat, HPL en (decoratief) plaatmateriaal van duurzame grondstoffen en lage formaldehyde-emissie. Datzelfde geldt voor lijmen, lakken en oliën met een geringe hoeveelheid oplosmiddelen en lage VOS-emissie.

Natuurlijk zijn wij ook uw aanspreekpunt voor certificaten e.d. waarmee de producteigenschappen worden aangetoond.   

 

 

Handige producttabellen

In onze MAIGREEN-brochure vindt u algemene informatie over duurzaam bouwen, BREEAM, LEED, certificeringen en keurmerken. Daarin ook diverse handige producttabellen waarin wordt aangegeven welke productgroepen voldoen aan LEED. Dus een handig naslagwerk voor iedereeen die geinteresseerd is in duurzaam bouwen in combinatie met interieur(bouw), installeren en afwerken van flexibele vloerbedekking, parket en andere houten vloeren.