text.skipToContent text.skipToNavigation

Met Maiburg en Pfleiderer naar een circulaire productieproces.

Maiburg besteed veel aandacht aan duurzaamheid. MAIGREEN en onze MAIGREEN-brochure geeft bijvoorbeeld transparante informatie over certificeringen en de milieu-impact van producten. Al jaren haalt Maiburg verpakkingsmateriaal zoals vaten en dekplaten retour voor hergebruik. En als Founding Partner is Maiburg verbonden aan INSIDE/INSIDE; dé onafhankelijke tool voor een duurzaam interieur.

Onder ons eigen label Maigreen zijn wij de afgelopen jaren actief betrokken in het creëren van het circulaire productieproces. Marktleider Pfleiderer werkt hier al jaren aan mee omdat het overtuigd is van het circulaire gedachtengoed. Van afval weer grondstof maken voor nieuwe spaanplaten.

Om u te ondersteunen met het actief recyclen van resthout kan Pfleiderer met haar partner Greenwaste een container plaatsen bij u op locatie, die maandelijks geleegd wordt. Het bij u ingezamelde resthout wordt vervolgens door partner HDF gecontroleerd, gereinigd en geschikt gemaakt voor hergebruik in de productie. Deze grondstof wordt door Pfleiderer verder bewerkt en gebruikt voor de productie van nieuwe spaanplaat. Deze spaanplaat heeft vertrouwde kwaliteit en producteigenschappen.  

WORDT UW BEDRIJF ONDERDEEL VAN ONS CIRCULAIRE PROCES?

Gaat u samen met Maiburg, Pfleiderer en haar vertrouwde partners voor een circulair productieproces? Laat het ons direct weten door een e-mail te sturen naar maigreen@maiburg.nl en wij brengen u graag in contact!